Dışişleri’nden ‘sarin gazı’ açıklaması
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Aralık 18 2015
Paylaş
X Post
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Rus basınında bir milletvekiline atfen yer alan Türkiye üzerinden IŞİD’e sarin gazı üretiminde kullanılan malzeme ulaştırıldığı ve MKE’nin kimyasal silah ürettiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Bilgiç, “Ülkemizin ve kurumlarımızın itibarını hedef alan sorumsuzca demeçler verilmesini ve bu surette hiçbir gerçeğe dayanmayan, tamamen asılsız söylentilerin bir karalama kampanyası dahilinde yayılmaya çalışılmasını esefle karşılıyor ve kınıyoruz” dedi.
Sözcü Tanju Bilgiç, kamuoyunda tartışılan Türkiye üzerinden IŞİD’e sarin gazı üretiminde kullanılan malzeme ulaştırıldığı yönündeki iddialara yazılı cevap verdi. Bilgiç, “Türkiye, Kimyasal Silahların Geliştirilmesinin, Üretiminin, Stoklanmasının ve Kullanımının Yasaklanması ve Bunların İmhası ile İlgili Sözleşme’ye taraftır ve Sözleşme’den doğan tüm yükümlülüklerini titizlikle yerine getirmektedir.” ifadesine yer verdi.
‘ESEFLE KARŞILIYOR VE KINIYORUZ’
Bir iktisadi devlet teşekkülü olan Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun sadece ilgili mevzuat dahilinde ve tamamen meşru alanlarda faaliyet gösterdiğini kaydeden Bilgiç, “Yabancı bir ülkenin propaganda faaliyetini yürüten medya unsurlarına, herhangi bir somut kanıt bulunmaksızın, ülkemizin ve kurumlarımızın itibarını hedef alan sorumsuzca demeçler verilmesini ve bu surette hiçbir gerçeğe dayanmayan, tamamen asılsız söylentilerin bir karalama kampanyası dahilinde yayılmaya çalışılmasını esefle karşılıyor ve kınıyoruz.” dedi.
CİHAN
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İmamoğlu’ndan sert tepki: “Muhalefet partisinin başına kayyım olarak atanan kişiyi kınıyorum”2.Döverek polis memuru öldürmeye 4 ayda tahliye!3.Irmak Öğretmen’in ölümünde yeni gelişme: Hakkında şikayet bulunan müdür görevden uzaklaştırıldı4.Eski Adalet Bakanı Gül’den ‘çıplak arama’ açıklaması: Takip edeceğiz5.Kılıçdaroğlu cephesinden kurultay kararı: Olağanüstü kongreye ret
6.Trump’tan İran’a yeni tehdit: “Bu gece çok sert vuracağız”7.Almanya’nın savaş uçağı tercihi: Saab mı, F-35 mi?8.Serkan Gölge yaşadıklarını anlattı: Cezaevinden NASA’ya uzanan zorlu dönüş hikâyesi9.AMB faiz oranlarını üç yıl sonra ilk kez artırdı10.Özgür Özel yayınına ceza gerekçesi: 'Toplumda kanaat oluşumunu engelleme'

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

İmamoğlu’ndan sert tepki: “Muhalefet partisinin ba...

Döverek polis memuru öldürmeye 4 ayda tahliye!

Irmak Öğretmen’in ölümünde yeni gelişme: Hakkında ...

Eski Adalet Bakanı Gül’den ‘çıplak arama’ açıklama...

Kılıçdaroğlu cephesinden kurultay kararı: Olağanüs...


