"Dişlerini iyi bakın, paranız cebinizde kalsın"


Diş Hekimi Pertev Kökdemir, dişlerin düzenli ve vaktinde planlı bakılması halinde bu konuda yapılacak masrafın düşeceğini söyledi. Kökdemir, "Paranızın cebinizde kalmasını istiyorsanız, dişlerinize çok iyi bakın. Düzenli yapılan koruyucu diş bakımı, tedavi masraflarını 10 katı kadar azaltabilir." dedi.

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, iyi bir ağız sağlığının, pahalı diş tedavileri için harcanacak fazla para kaybını önleyeceğini ve sağlığını uzun süre koruyacağını kaydetti. Düzenli diş fırçalama, diş ipi ile yapılan iyi bir ağız hijyeni ve ayrıca ihmal edilmeyen diş hekimi kontrolleri; yaşam boyu diş tedavisi harcamalarını azaltmakla kalmayacağını aktaran Kökdemir, aynı zamanda diyabet ve kardiyovasküler hastalıkların önlenmesine de katkıda bulunacağını belirtti.

İYİ BİR DİŞ BAKIMI NASIL YAPILIR?

Sağlıklı diş ve diş etlerine sahip olmak için, onlara iyi bakmak gerektiğini vurgulayan Kökdemir, şöyle devam etti: "Biz diş hekimleri olarak; dişlerin çevresinden, diş ve diş eti arasından bakteri plağının uzaklaştırılması için günlük diş fırçalama ve diş ipi kullanımını öneririz. Diş ipi kullanmadan, sadece diş fırçalanarak yapılan ağız bakımında plağın yüzde 35'i temizlenmemektedir. Uzaklaştırılmamış dental plak; çürük ve diş eti hastalıklarına sebep olan bakterileri içerir."

BOL BOL SU İÇİN

Yenilen şeker miktarının azaltılması dişlerin korunması açısından önemli bir konu olduğunu kaydeden Diş Hekimi Kökdemir, özellikle şeker, tatlı, asitli içecekler ve meyve sularını tüketenlerin; bunları yedikten sonra hemen ardından dişlerini fırçalanmasını ve diş ipi kullanılması gerektiğini anlattı.

Pertev Kökdemir, atıştırmalık olarak meyve tüketilmesi ve içecek olarak su içilmesinin yapılacak en doğru davranışlar olduğunu vurguladı.

MASRAFLAR NASIL 10 KATI KADAR AZALIR?

Düzenli yapılan koruyucu diş bakımının ise tedavi masraflarını 10 katı kadar azaltabildiğini ifade eden Kökdemir, açıklamalarını şöyle tamamladı: "Eğer diş bakımına ve kontrollere erken yaşta başlanırsa, diş problemleri önemli derecede azalır. Hatta dişler hiç çürümeyebilir. Ayrıca dolgu yapılması gereken küçük çürükler; kanal tedavisi ya da kuron protezlerinden daha az masrafa neden olur. Çoğu diş tedavisinin (dolgu, kuron, total protezler) ömürlük olmadığı bilinmelidir. Birkaç yılda bir tekrarlanması gerekebilir." CİHAN
<< Önceki Haber "Dişlerini iyi bakın, paranız cebinizde kalsın" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER