'Diyabet Okulu' ilk mezunlarını verdi

'Diyabet Okulu' ilk mezunlarını verdi

Bursa Çekirge Devlet Hastanesi'nde diyabet hastalarını ve hasta yakınlarını bilgilendirmek amacıyla açılan 'Diyabet Okulu' ilk mezunlarını verdi.

Spor hekimi, endokrinoloji uzmanları, diyabet hemşiresi ve diyetisyenden oluşan ekip tarafından verilen eğitimler 10 hafta sürdü. Okulda, hasta ve yakınlarının insülin yapımı, ilaç etkileşimleri, beslenme, şeker hastalığının yan etkileri ve yapılacak egzersizler ile ilgili bilgiler verildi.

Endokrinoloji Uz. Dr. Mutlu Güneş, programa katılanlara teşekkür ederek, diyabet hastalarının hastalıkları nedeniyle kendileriyle sürekli iletişim halinde olmaları gerektiğini söyledi. Güneş, katılımcılardan, okulda verilen bilgileri unutmayarak günlük yaşantılarında tatbik etmelerini, hatta çevrelerindeki diğer şeker hastalarına da örnek olmalarını istedi.

Hastaneye Yöneticisi Uz. Dr. Kayhan Sonkur ise diyabetin önemli bir hastalık olduğunu, mutlaka ciddiye alınması gerektiğini kaydetti. Sonkur, diyabet okulu eğitimlerinin devam edeceğini, diyabet hastalarının ve hasta yakınlarının istedikleri zaman eğitimlere katılabileceklerini hatırlattı. CİHAN
<< Önceki Haber 'Diyabet Okulu' ilk mezunlarını verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER