Diyanet'e tepki eylemi: İktidar, İslam'ın şartını üçe düşürdü; masa, kasa, nisa

Diyanet'e tepki eylemi: İktidar, İslam'ın şartını üçe düşürdü; masa, kasa, nisa

İnanç İlke-Sen üyeleri, Genel Başkan Özhan Uçan'ın AK Parti'yi, lüks ve israf politikalarını eleştiren paylaşımlar sonrasında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından işine son verilmesine tepki gösterdi. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Hayri Kırbaşoğlu, "İktidardaki dindar çevreler İslam'ın şartını beşten üçe düşürdüler. Masa, kasa, nisa. İktidar servet, para, kadın. Bunların üçü de gayri meşru yollarla bunlara ulaşmak konusunda bütün İslam'ı değerler ayaklar altına alındı." dedi.

İnanç İlke-Sen Genel Başkanı Özhan Uçan'ın Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yaptığı yorumlar sonrası işten atılması nedeniyle İlke-Sen üyeleri, Diyanet İşleri Başkanlığı önünde eylem yaptı. Sendika üyeleri, Uçan'ın işten çıkarılmasına tepki gösterdi. 'Mehmet Görmez Allah Görür!' dövizi de dikkatlerden kaçmadı.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Hayri Kırbaşoğlu, diyanetin yapmış olduğu uygulamayı değerlendirdi. Kırbaşoğlu, "Diyanet diyor ki, siz Müslümanlığı uygulamayın sadece bizimle ilgili israf, şatafat adam kayırma baskılar bütün bunlarla ilgili görmezlikten gelin. Yani 3 maymunu oynayın diyorlar, aslında olay çok açık. 40 yıllık bir İslam'ın hareket var Türkiye'de. Bu İslam'ın hareket giderek iktidarın merkezine oturdu. Ama otururken giderek dünyevileşti." diye konuştu.

İslam'da beş esastan bahsedildiğini kaydeden Kırbaşoğlu, "İktidardaki dindar çevreler İslam'ın şartını beşten üçe düşürdüler. Masa, kasa, nisa. İktidar servet, para, kadın. Bunların üçü de gayri meşru yollarla bunlara ulaşmak konusunda bütün İslam'ı değerler ayaklar altına alındı. Buna karşı samimi dindarlar ciddi tepki verdi." dedi.

'KOF BİR İSLAM GERÇEKLEŞTİRİLMEK İSTENİYOR'

"Diyanet iktidarın bütün gayri İslami, gayri kanuni, gayri hukuki bütün uygulamalar karşısında sessiz hatta sadece ilahiyat camiasında sessiz bunlar iktidar uleması rolüne soyundular. Haksızlıklar, ahlaksızlıklar, İslam'a aykırı uygulamalar karşısında 3 maymunu uyguluyorlar görmedim, duymadım, bilmiyorum oynuyorlar." diyen Kırbaşoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Şuanda İslam'ın köküne kibrit suyu ekiliyor dense yeridir. Bunun başka izahı da şudur. Ilımlı İslam projesi hiçbir zaman ortadan kalkmadı. Batı emperyalizmin istediği de zaten İslami değerlerin ayaklar altına alındığı ama görüntüde koca koca camilerin, gürül gürül cemaatlerin olduğu ama İslam sadece görüntüde olduğu, lafının edildiği tatbikatta geçirildiği, içi boşaltılmış kof bir İslam geliştirilmek istenmekte. Şuanda bu İslam kof İslam, içi boşaltılmış İslam mevcut iktidar tarafından hayata adım adım geçirilmektedir."

ERKUŞ: DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI KENDİ BÜNYESİNDE 28 ŞUBAT RUHUNU YAŞATIYOR

İlke-Sen MYK Üyesi Saliha Pakize Erkuş, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından alınan bu kararla, 28 Şubat'ın rızıkla terbiye etme politikaları çağının iktidar sahiplerinin eliyle devam ettirildiğini aktardı. Erkuş, "Farklı düşünen, akıntıya kapılmayan ya da itirazları olan kişilerin kurum içerisinde çeşitli mobing vasıtalarıyla yıldırılması, yılmayanların ibreti alem olsun diye işten çıkarılarak tasfiye edilmesi Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kendi bünyesinde 28 Şubat ruhunu yaşattığını göstermektedir." açıklamasında bulundu.

İlke-Sen MYK Üyesi Erkuş, Uçan'ın işten çıkarılma sebebi olarak siyasi partilerden herhangi birini veya onların tutum ve davranışlarını övme ve yerme şeklindeki haberlerin hukuka ve adalete sığmadığını kaydetti. İktidar partisini öven tutum ve davranışlarda başkanlığın herhangi bir soruşturma yürütülmediğinin açık olduğunu kaydeden Erkuş, sözlerini şöyle tamamladı: "Bizler kendisine değil herkese Müslüman olmaya çalışan kişiler olarak herkes için adaletin temin edildiği özgür bir dünyaya ulaşmak için bu tip çifte standartlı zalimane kararları yalnızca hak ve adalet üzere gerçekleştirilen bir direnişle alt edebileceğimizi vurguluyoruz."

masa-kasa-nisa-1965172.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Diyanet'e tepki eylemi: İktidar, İslam'ın şartını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER