Diyanet, eurodan dolara geçiş haberini doğruladı!

"Diyanet Euro’dan dolara geçti, hacı adayları 1.400 TL fazla ödeyecek" haberine ilişkin Diyanet'ten açıklama geldi.

Diyanet, eurodan dolara geçiş haberini doğruladı!

Zaman Gazetesi'nin "Diyanet Euro’dan dolara geçti, hacı adayları 1.400 TL fazla ödeyecek" haberini Diyanet doğruladı. Diyanet yaptığı açıklamada dolar kuruna 5 ay önce geçildiğini duyurdu.

Diyanet'ten yapılan açıklama şöyle denildi; Diyanet İşleri Başkanlığı, hac fiyatlandırmasının avrodan dolara geçişine ilişkin, "Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu, 2014 yılı kasım ayında aldığı kararla Hac ve Umre hizmetleri için alınan ücreti dolar kuru olarak değiştirdi" açıklamasında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada, hac ibadeti için 2007'ten 2014'e kadar başvurusunu kesintisiz yenileyenler kuraya tabi tutulmadan kesin kayıt hakkı kazanacağı, geriye kalan kontenjan için 12 Mart'ta kura çekileceği belirtildi.  Kurada çıkan vatandaşların 16-27 Mart'ta kesin kayıt yaptırması gerektiği bildirdi.

Her ülkeye verilen hac kontenjanının, o ülkenin nüfusunun binde biri oranında olduğu ancak Kabe'nin çevresini genişletme çalışmaları sebebiyle yüzde 20'lik kontenjan kısıtlamasına gidildiği hatırlatılan açıklamada, bu yıl Türkiye'den 55 bin 540 vatandaşın hacca gidebileceği kaydedildi.

Zaman: Diyanet Euro’dan dolara geçti, hacı adayları 1.400 TL fazla ödeyecek
Zaman Gazetesi, Her yıl Euro üzerinden hac parası alan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu sene dolara geçti duyurmuştu Haberde, "Diyanet’in bu yıl alacağı hac ücreti 3 bin 600 dolar. Geçen sene bu rakam 2 bin 780 Euro’ydu. Bu yılki hacı adayları  bin 400 lira fazla para ödeyecek." denilmişti.

HACI ADAYLARI TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
Hacı adayları ise bu duruma tepki göstermişti. Bütçesini Euro üzerinden yaptığını belirten hacı adayı, “Bütçemizi ona göre ayarladık. Ancak bu sene dolara geçildi. Bunun nedenini pek anlayamadık. Olan yine hacı adaylarına oldu. Küçük bir hesap yaptığımızda geçen yıla göre normal konaklama tarifesinde iki kişilik hac ücretinde 2 bin 800 liralık bir artış söz konusu. Dolardaki artışı da hesaba kattığımızda bu rakamın daha ne kadar yükseleceği belirsiz.” demişti.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Diyanet, eurodan dolara geçiş haberini doğruladı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER