Diyanet İşleri Bakanlığı'ndan 10 Kasım mesajı

Cumhuriyet Bayramı'ndan Mustafa Kemal Atatürk'ü anmadığı için yoğun eleştiri alan Diyanet İşleri Başkanlığı 10 Kasım'da bir mesaj yayımladı.

SHABER3.COM

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. yılı nedeniyle yayımlanan mesajda, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83. yılında saygıyla anıyor; geçmişten günümüze vatan ve mukaddesat uğrunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla ve rahmetle yâd ediyoruz.

Kahraman ecdadımızın büyük fedakârlıklarla bizlere emanet ettiği vatanımızı ve medeniyet değerlerimizi her daim güçlendirerek geleceğe taşımak, şanlı tarihimize ve aziz milletimize vefa borcumuzdur. Hürriyetine meftun bir milletin mensupları olarak bugün bizlere düşen, bu mukaddes vatanı ilim, irfan ve hikmetle yüceltmek; devletimizin bekası ve milletimizin huzuru için var gücümüzle çalışmaktır. "

Diyanet İşleri Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda cuma hutbesinde Mustafa Kemal Atatürk'ün adını anmadığı için yoğun şekilde eleştirilmişti. Ayasofya'da Atatürk için mevlit okutma talebi İstanbul Valiliği tarafından reddedilmişti Bağımsız Türkiye Partisi'nin (BTP), 10 Kasım’da Ayasofya Camii’nde Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhuna mevlit okutma talebi, İstanbul Valiliği tarafından reddedildi.

BTP'nin İstanbul Valiliği'ne yaptığı başvuruda, “Bağımsız Türkiye Partisi İstanbul İl Başkanlığı olarak Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Silah Arkadaşları ve Tüm Şehitlerimizin ruhları için 10 Kasım 2021 Çarşamba günü yatsı namazına müteakip Ayasofya Camii’nde Mevlid-i Şerif Programı yapmak istiyoruz. Gereğinin bilgilerinize arz ederiz.” diye yazılı başvuruda bulunmuştu,

"AYASOFYA İBADETE DEĞİL SİYASETE AÇILMIŞ" BTP Lideri Hüseyin Baş’ın da 02 Kasım 2021 tarihinde sosyal medya hesabından, “Bağımsız Türkiye Partisi bugün İstanbul Valiliği’ne 10 Kasım’da Ayasofya Camii’nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhuna mevlidi şerif okutmak için başvurumuzu yaptık. Umarım izin verilir” diyerek kamuoyu ile paylaştığı başvuru reddedildi.

Hüseyin Baş bugün sosyal medya hesabından, “10 Kasım’da Ayasofya Camii’nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhuna mevlidi şerif okutma talebimiz reddedildi. Demek ki Ayasofya ibadete değil, siyasete açılmış.“diyerek duyurdu.
<< Önceki Haber Diyanet İşleri Bakanlığı'ndan 10 Kasım mesajı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER