Diyanet İşleri Başkanlığı icralık oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki spor kulübü, transfer ettiği milli voleybolcunun ödemelerini yapmayınca icralık oldu. Alacak için gitti; muhatap bulamadı eli boş döndü

Diyanet İşleri Başkanlığı icralık oldu

Diyanet Gençlik Spor Kulübü, transfer ettiği Milli Voleybolcu Kadir Aydın’ın parasını ödemedi. 5 bin lira alacağı için mahkemeye başvuran sporcu davayı kazandı. İcra memuru, Diyanet’in binasına gitti ama muhatap bulamadığı için eli boş döndü. Diyanet Gençlik Spor Derneği eski Başkanı Ahmet Yılmaz, kulübün 2013’te kapandığını belirtti.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde kurulan Diyanet Gençlik Spor Kulübü 2013 yılında kapatılınca bünyesinde bulunan sporcular mağdur oldu. Bünyesinde futbol, voleybol, masa tenisi, basketbol gibi birçok branş ile beraber kurulan kulüp kapatılınca sporcuların sözleşmelerinde yer alan ücretlerin verilmediği ortaya çıktı. Diyanet’in voleybol takımında 1 sezon forma giyen Kadir Aydın alacaklarını temin etmek için mahkemeye başvurdu.
 
BÜTÇE SAĞLAM DENDİ
 
Milli takım formasını da giyen Aydın, bir yandan üniversite eğitimini tamamlamak diğer taraftan ise profesyonel spor yaşamına devam etmek için 2011 yılında Diyanet'in transfer teklifine “Evet” dedi. Aydın, “Kulüp Başkanı ve Diyanet’te memur olan Ahmet Yılmaz, bana yeni bir takım kurduklarını ve benim de onlarla beraber olmamı söyledi” dedi. “Kulübün bütçesinin sağlam olduğunu, hiçbir maddi sıkıntı yaşamayacağımızı anlattı” diye devam etti. Aydın, kulüp başkanın vaatlerine güvenerek sözleşme imzaladığını söyledi.
 
ARABAMI SATIP ÖDEYECEĞİM
 
Aylık bin 100 lira karşılığında sözleşme imzaladığını belirten Aydın, 9 ay formasını terlettiği kulüpten sadece 3 bin 300 lira ödediklerini kaydetti. “5 bin lira alacağım vardı, ödenmedi” diyen Aydın, birçok kez kulüp başkanı ile görüştüğünü söyledi. “Alacaklarımı almak için aradığımda Ahmet Yılmaz, bana arabasını satıp ödeyeceğini söyledi” dedi. Aydın, son çare olarak mahkemeye başvurdu.
 
MUHATAP BULUNAMADI
 
Mahkemeye sözleşmesinin bitiş tarihinden 5 ay sonra Kasım 2012’de başvuran Aydın’ı, mahkeme haklı buldu. Mahkeme, 5 bin liranın tahsili için icra dosyası açtı. Aydın’ın alacakları için Nisan 2014’te Diyanet binasına giden icra görevlileri hiçbir muhatap bulamadı ve binadan eli boş ayrıldı. Aydın, kendisi gibi birçok sporcu arkadaşının da alacaklarının ödenmediğini söyledi.

Millet Gazetesi
<< Önceki Haber Diyanet İşleri Başkanlığı icralık oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER