Diyanet personelinin meslek bilgisini tespit için ÖSYM sınav yapacak


Diyanet İşleri Başkanlığı, kadrolu ve sözleşmeli personelinin katılabileceği mesleki bilgiler tespit sınavı yapacak. Organizasyonu ve uygulaması tamamen ÖSYM'nin sorumluluğunda gerçekleştirilecek olan sınav 2 Nisan 2016 tarihinde saat 14.00'de 34 sınav merkezinde yapılacak. Sınav konuları ise Kur'an Bilgisi (Kur'an tarihi, tecvid, Kur'an'ı anlama ve meal bilgisi), Tefsir, Akaid ve Kelam, Fıkıh ve İlmihal, Hadis, Siyer ve İslam Tarihi, Dinler ve Mezhepler Tarihi olarak belirlendi.

Cami görevlilerinin görev yeri değişikliği, Diyanet personelinden başka unvanlarda görev yapmakta iken Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip veya müezzin-kayyım unvanlarına müktesebi olanların naklen, müktesebi olmayanların ilk defa naklen atanmaları, kariyer basamaklarında yükselmeler, yurtdışı ile hac ve umre hizmetlerinde (hac ve umre hizmetleri için müftü, vaiz ve eğitim görevlileri hariç) din görevlisi görevlendirmeleri için yapılacak sınavın başvuruları 28 Ocak – 08 Şubat 2016 tarihlerinde ÖSYM tarafından alınacak.

BAŞVURULAR 28 OCAK-08 ŞUBAT ARASI

Adaylar, ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan başvuru merkezlerine (www.ais.osym.gov.tr) internet adresinden bireysel olarak veya bir başvuru merkezinden başvuru yapan adayların 95 TL olan sınav ücretini 28 Ocak - 9 Şubat 2016 tarihleri arasında kılavuzda belirtilecek bankalara yatırmaları gerekiyor.

İnternet aracılığıyla bireysel başvuru hakkı olmayan adaylardan (Aday İşlemleri Sisteminde kaydı bulunmayan adaylar ile ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı bulunmayanlar) başvuruların yapılacağı tarihler arasında görev, eğitim, tedavi vb. nedenlerle yurt dışında bulunduğu için (KKTC ve Kırgızistan-Bişkek hariç) başvuru merkezine gitmesi mümkün olmayanlar başvurularını yine ÖSYM'nin internet sitesinde açıkladığı şekilde yapabilecek.

SINAV SORU VE SONUÇLARINA İTİRAZ

Adaylar, sınav sorularına ilişkin itirazlarını sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan 'Adaylar Tarafından Dilekçe Gönderilmesi ve İşlem Ücretleri' konulu duyuru doğrultusunda Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak ÖSYM'ye yapacak. Ayrıca, sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise sonuçların ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklanmasından itibaren en geç 10 gün içinde, ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan 'Adaylar Tarafından Dilekçe Gönderilmesi ve İşlem Ücretleri' konulu duyuru doğrultusunda Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak ÖSYM'ye yapabilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Diyanet personelinin meslek bilgisini tespit için ÖSYM... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER