Diyarbakır'da 5 bin 400 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi


Diyarbakır'da düzenlenen operasyonda 5 bin 400 litre kaçak akaryakıt ile 10 bin 50 paket kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili 1 kişi tutuklandı.

Konu ile ilgili Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Bismil İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele kapsamında; Bismil ilçesi Göksu Mahallesi'nde faaliyet gösteren ve daha önce işlem yapılarak mühürlenen akaryakıt istasyonunda yapılan denetim neticesinde mühürlerin kırılarak kaçak akaryakıt satışına devam edildiği tespit edilmiş, istasyonun depolarına yakıt boşaltılırken suçüstü bir şekilde 5 bin 400 litre kaçak akaryakıt ele geçirilmiştir.

Ayrıca akaryakıt istasyonunda bulunan depo içinde yapılan aramada çamaşır makinesi içerisine ve farklı bölümlere gizlenmiş vaziyette piyasa değeri yaklaşık 52 bin TL olan 10 bin 50 paket kaçak sigara ele geçirilmiştir. Ele geçirilen kaçak akaryakıt Diyarbakır Defterdarlık Müdürlüğü'ne teslim edilmiş, kaçak sigaralara, 1 adet pos cihazı ve 1 adet tankere ise Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile el konulmuştur.

Olay ile ilgili 3 şüpheli şahıs yakalanmış ve yakalanan şüphelilerden 1 tanesi çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konulmuştur. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, kaçakçılık ile mücadele amacıyla yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir."
CİHAN
<< Önceki Haber Diyarbakır'da 5 bin 400 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER