Diyarbakır'da çatışma: 2 şehit, 2 yaralı


Diyarbakır'ın Silvan ve Dicle ilçelerinde yaşanan çatışmalarda bir polis memuru ile bir uzman çavuş şehit oldu. Çatışmalarda bir astsubay ile bir polis memuru ise yaralandı.

Son iki ayda 6'ıncı kez sokağa çıkma yasağı ilan edilen Silvan'da bu sabah çatışmalar şiddetlendi. Hendeklerin kazılı olduğu sokaklara girmeye çalışan güvenlik güçlerine, teröristler tarafından keskin nişancı silahıyla ateş açıldı. Kanas ile vurulduğu belirtilen polis memuru Necmi Çakır şehit oldu. Komiser yardımcısı Enis Kırımlı ise ağır yaralandı. Şehit polis memurunun cenazesi Diyarbakır'da yapılacak törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Trabzon'a gönderilecek.

Sabah sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Dicle ilçesi kırsalında da güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma yaşandı. Çıkan çatışmada uzman çavuş Beytullah Tercan şehit oldu, bir astsubay da yaralandı. Şehit uzman çavuş Beytullah Tercan, Diyarbakır'da yapılacak törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Malatya'ya gönderilecek.

Çatışmalar sırasında 1 PKK'lı teröristin de ölü ele geçirildiği belirtildi. Bölgede operasyonların devam ettiği belirtildi.

Diyarbakır Valiliği, Hani ve Lice ilçelerinde PKK'ya yönelik düzenlenecek operasyon için bazı mahallelerde sokağa çıkma yasağı ilan etmişti. Bu iki ilçedeki yasağın sabah kalktığını duyuran Diyarbakır Valiliği, Dicle ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan etti. Sokağa çıkma yasağının ardından Dicle'nin dağlık bölgesinde düzenlenen operasyonun ardından gün boyunca çatışma sesleri geldi. Üç gündür sokağa çıkma yasağının sürdüğü Silvan ilçesinde gerginlik devam ediyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Diyarbakır'da çatışma: 2 şehit, 2 yaralı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER