Diyarbakır'da silah ve mühimmat ele geçirildi


Diyarbakır'da düzenlenen operasyonda, silah ve mühimmat ile birlikte 1 bölücü terör örgütü mensubu silah ve teçhizatı ile birlikte ölü olarak ele geçirildi.

Konu ile ilgili Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nca, Lice ve Kulp ilçelerinde dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü (BTÖ) mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla çalışmalar devam etmektedir. Devam eden bu çalışmalar neticesinde, 4 Nisan 2016 günü saat 22.30 sıralarında BTÖ mensuplarının Kulp ilçesi Yaylak Mahallesi Dokuz Virajlar Bölgesinde, menfez ve yola el yapımı patlayıcı (EYP) döşemekte oldukları tespit edilmiştir.

Bölücü örgüt mensuplarının tespitine müteakip anında havadan ve karadan müdahale edilmiş, belirtilen bölgeye taarruz helikopteri yönlendirilmiş, icra edilen operasyon esnasında çıkan silahlı çatışmada, (örgütün bombacısı olduğu tespit edilen) 1 BTÖ mensubu silah ve teçhizatı ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Olay bölgesinde yapılan arazi arama ve taraması sonucunda 1 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 5 adet Kaleşnikof şarjörü, 135 adet Kaleşnikof fişeği, 5 adet şarjör çantası, 2 adet mutfak tüpü (Amonyum nitrat dolu), 5 adet pil ile hazırlanmış EYP düzeneği, 2 adet akım ölçer, 3 adet 50 metre 0,75 çapında kablo, 1 adet el telsizi, 1 adet el telsizine ait anten, 1 adet gündüz görüş el dürbünü, EYP yapımında ve yerleştirmesinde kullanılan muhtelif malzeme (Kazma, kürek, çapa, çekiç, tornavida, makas, pense, kasatura, koli bandı vb.) BTÖ mensuplarına ait muhtelif yaşam malzemesi (Hurç, el feneri, uyku tulumu, sırt çantası vb), havadan görüntülenmeyi engellemek maksatlı şemsiye, 10 gram kubar esrar, 10 adet muhtelif gıda malzemesi ele geçirilmiştir. Olayla ilgili cumhuriyet başsavcılığının talimatları doğrultusunda tahkikata devam edilmekte olup, hallkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
CİHAN
<< Önceki Haber Diyarbakır'da silah ve mühimmat ele geçirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER