Diyarbakır'daki hastanelere 2 haftada 16 kurşun isabet etti


Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların devam ettiği Sur ilçesine yakın bölgede bulunan hastanelere 2 hafta içerisinde 16 kurşun ya da şarapnel parçası isabet etti.

Çocuk odası, hemşire odasına kurşunlar isabet ederken hastane önünde bekleyen bir hasta yakını seken kurşundan dolayı kolundan yaralandı. Çatışmalardan etkilenen Dicle Üniversitesi hastanelerinde çalışan doktorlar, bu durumdan dolayı can güvenliklerinin olmadığını belirtti.

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde 2 Aralık'tan beri çatışmalar yaşanıyor. Sur ilçesinin Dicle Nehri tarafından bulunan Dicle Üniversitesi Çocuk, Onkoloji ve Kalp hastanelerine şu ana kadar 16 kez kurşun ya da şarapnel parçası isabet etti. Çatışmalardan dolayı artık hastalara bakamaz hale geldiğini belirten doktorlar, ortak bir açıklama yaparak tepki gösterdi. Tıp fakültesi önünde bir araya gelen hastane çalışanları adına açıklamayı Dr. Yenal Karakoç çatışma ve savaş ortamından seken kurşunların hastanelere isabet ettiğini söyledi. Çocuk hastanesi ve hemşire odasını kurşunların isabet ettiğini belirten Karakoç, bunların 2 Aralık'tan beri devam ettiğini kaydetti. Karakoç, şu ifadeleri kullandı: "15 günlük süre içerisinde şu ana kadar hastanemizde 16 isabet mevcut. Yarım saat önce dahi kardiyoloji binamıza yine bir cisim isabet etti. Ana binamızda 9'uncu katına uçaksavar mermisi isabet etti. Ciddi isabetler var. Hastane önündeki hasta yakınlarının can güvenliği sorunu var. Hastalar hastaneye sağlık hizmeti almak için geliyorlar. Kendilerinin ve bizim hiçbir şekilde can güvenliğimiz bulunmuyor. İsabetlerden, ölümlerden korkuyoruz. Tedirginiz. Bir önce bu ortamın sonlandırılması ve çatışmaların yaşanmamasını talep ediyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Diyarbakır'daki hastanelere 2 haftada 16 kurşun isabet etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER