Diyarbakır karıştı

Diyarbakır'da PKK'lı teröristlere yönelik operasyonların sürdüğü Sur ilçesine yürümek isteyen gruplara polis izin vermeyince olaylar çıktı.

Diyarbakır karıştı

Cadde ve sokakları barikatla kapatmak isteyen gruplara polis gaz ve tazyikli suyla müdahale etti. Yaşanan olaylar sırasında polis, zaman zaman taş atanları dağıtmak için havaya ateş açtı.

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nin 6 mahallesinde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 2 Aralık'tan bu yana sokağa çıkma yasağı sürüyor. Diyarbakır'da HDP, DBP, Demokratik Toplum Kongresi, öncülüğünde bugün, 'Sur'a bir ses de sen ver' adı altında yürüyüş düzenlendi. Merkez Bağlar İlçesi Koşuyolu Parkı'nda toplanan ve aralarında HDP'li milletvekilleri ile belediye başkanlarının da bulunduğu grup basın açıklaması yaptı.

Polis, Koşuyolu Parkı ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken, basın açıklamasının ardından gruplar Sur İlçesi'ne yürümek istedi. Polis, yürüyüşe geçen gruba anonslar yaparak dağılmalarını istedi. Ancak grubun içindeki bazı göstericiler polise taş, havai fişek atınca, polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Kentin merkezi olan Yenişehir İlçesi Ofis semtindeki Ekinciler Caddesi üzerinde çıkan gruplar burada caddeyi sloganlar atarak kapatmak isteyince, polis yine gaz bombası ve basınçlı suyla müdahalede bulundu. Yaşanan olaylar nedeniyle cadde üzerindeki esnaflar kepenklerini kapatırken, vatandaşlar caddeden uzaklaştı.

Cadde üzerinde polise taşlı saldırıda bulunanları dağıtmak için polis, zaman zaman havaya ateş açtı. Göstericiler ara sokaklara kaçarken, olaylar Ofis semti ile merkez Bağlar İlçesi'nde yer yer devam etti. Polis, olaylara karışan çok sayıda kişi de gözaltına aldı.

<< Önceki Haber Diyarbakır karıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER