Şehitler gözyaşlarıyla uğurlandı

DİYARBAKIR'da dün PKK'lılar tarafından şehit edilen polis memurları Ahmet Çiftaslan ile Cengiz Erdur, düzenlenen törenle gözyaşları arasında memleketlerine uğurlandı.

Şehitler gözyaşlarıyla uğurlandı

Tören alanına güçlükle getirilen şehit polis Cengiz Erdur'un kayınvalidesi Ayşe Düşünceli, "Ben ona kurban olurum, nafakasının peşindeydi. Ne istediniz Cengiz'imden. Vatanı bölemeyeceksiniz" dedi. 



Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesinden hemen önce takibe alınan araçta bulunan PKK'lıların açtığı ateşte şehit olan polis memurları Ahmet Çiftaslan ile Cengiz Erdur için bugün Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bahçesinde uğurlama töreni düzenlendi. Törene, Vali Hüseyin Aksoy, 7'inci Kolordu komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, şehitlerin aileleri ile emniyet personeli katıldı. 



Şehit polislerden 47 yaşındaki Cengiz Erdur'un eşi Melek, kızı Arzu, oğlu Muhammed Eren ile kayınvalidesi Ayşe Düşünceli, Şehit polis memuru Ahmet Çiftaslan'ın eşi Dilek, kızı Mehtap Nur ile oğlu Denizhan da katıldıkları törende büyük üzüntü yaşayarak gözyaşları döktü. Tören alanına ağıtlarla gelen şehit polislerden Cengiz Erdur'un kayınvalidesi Ayşe Düşünceli, kendisine taziye dileğinde bulunan 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz'a sarılarak, "Ben ona kurban olurum, nafakasının peşindeydi. Bak bunları bana bıraktı. Nasıl kıydılar sana, elleriniz kırılsın, ekmeğinin peşinden gitmişti benim yavrum. Ne istediniz Cengiz'imden. Vatanı bölemeyeceksiniz. İki gözü yaşlı yavruyu yetim bıraktı bana emanet etti. Bu acıya dayanamam ben. Gelin, gelin düğüne geldiniz yavrum" dedi.Şehit polislerin ambulanstan alınan cenazeleri katafalka bırakılırken, şehit yakınları gözyaşlarına boğuldu. 

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli şehit polislerin özgeçmişlerinin okunmasının ardından Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan konuşma yaptı. Taşdan, "Ülkemizi bölmek parçalamak isteyen, milletimizin huzuruna göz diken hainler mutlaka bu yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz. Bizler bu yolda elimizden geleni her ne pahasına olursa olsun şehitlerimizden aldığımız kuvvetle yerine getireceğiz" dedi.Şehit polislerin cenazeleri okunan duaların ardından katafalktan alınarak tekbirler eşliğinde ambulanslara konuldu. Şehit polislerden Ahmet Çiftaslan'ın cenazesi Kahramanmaraş'a, şehit polis Cengiz Erdur'un cenazesi Elazığ'a gönderildi



Şehit Polis Elazığ'da gözyaşları arasında toprağa verildi


DİYARBAKIR merkez Sur ilçesinde dün PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan polis memurlarından Cengiz Erdur'un cenazesi getirildiği memleketi Elazığ'da, önce helallik alınması için kardeşi Adem Erdur'un evine götürüldü, daha sonra camide kılınan namazdan sonra gözyaşları arasında toprağa verildi.

Diyarbakır'da yapılan uğurlama töreninden sonra 47 yaşındaki şehit polis Cengiz Erdur'un cenazesi memleketi Elazığ'a getirildi. Şehit polisin cenazesi helallik alınması için Abdullah Paşa Mahallesinde bulunan, infaz koruma memuru olan kardeşi Adem Erdur'un evine getirildi. Şehidin eşi Melek Erdur, helallik alındığı sırada gözyaşlarına boğuldu. Şehidin cenazesi ardından Mevlana Camisine götürüldü. Mevlana Camisinde düzenlenen törene Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Ak Parti ve CHP'li Milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı. Elazığ müftüsü Peyami Güngör'ün kıldırdığı cenaze namazı sırasında şehidin yakınları ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü.

Törene katılan protokol üyeleri Şehit polis memurunun kardeşi Adem Erdur'a taziye dileklerinde bulunurken, kılınan cenaze namazının ardından şehit polis memurun cenazesi Asri mezarlıkta toprağa verildi.

Şehit polisin memuru Cengiz Erdur'un babası Sırrı Erdur'un 2007 yılında vefat ettiği ve üç kardeşinin de öldüğü, cenaze törenine katılan annesi Ayşe Erdur'un da Ergani'de yaşadığı öğrenildi. Şehit Cengiz Erdur'un Arzu ve Eren adında iki çocuğu bulunuyor.



Diyarbakır şehidi polis Kahramanmaraş'ta toprağa verildi

DİYARBAKIR'da PKK'lı teröristlerce şehit edilen polis memuru 41 yaşındaki Ahmet Çiftaslan'ın cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ta düzenlenen törenle toprağa verildi.

Diyarbakır’ın Sur İlçesi'nde, Baro Başkanı Tahir Elçi’nin hayatını kaybetmesinin hemen öncesinde PKK saldırısında ağır yaralanan ve kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ahmet Çiftaslan cenazesi, düzenlenen törenin ardından askeri uçakla memleketi Kahramanmaraş'a getirildi. Eşi Dilek ile çocukları Mehtap ve Deniz ile birlikte Kahramanmaraş Havaalanı'nda, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Garnizon Komutanı Albay Uzay Şahin, Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, şehidin annesi Süheyla, kardeşleri Şebnem Tanır ile şehidin kardeşi Mehmet Ali Çiftaslan, meslektaşları ve yakınları tarafından karşılandı. Annesi Süheyla ve eşi Dilek Çiftaslan'ın kadın polisler tarafından teselli edildiği şehit polis memuru Ahmet Çiftaslan'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracına konularak polis eskortu eşliğinde son kez Turan Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Burada helallik alındıktan sonra şehit polis Ahmet Çiftaslan için Ulu Cami'de ikindi vakti cenaze töreni düzenlendi. Buradaki törene Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Oğuz Tor ve CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici'nin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Babası Ejder Çiftaslan'ın yaklaşık 2 yıl önce hayatını kaybettiği öğrenilen şehit polis memuru Çiftaslan'ın özgeçmişi okunduktan sonra kılınan cenaze namazının ardından Şeyhadil Mezarlığı Şehitliği'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

DHA
<< Önceki Haber Şehitler gözyaşlarıyla uğurlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER