Diyarbakır Valiliği'nden flaş açıklama
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Mart 2 2016
Paylaş
X Post
Diyarbakır Valiliği, Sur ilçesine giriş ve çıkışları ilçede ikamet edenler dışındaki herkese yasakladı.

Bugün saat 12.00'dan ikinci bir emre kadar ilçede ikamet etmeyenler Sur'a giremeyecek. HDP'lilerin, Sur'daki operasyonlara karşı bugün şehirde birçok noktadan Sur'a yürüyüş düzenleneceğini açıklamıştı.
Konu ile ilgili Diyarbakır Valilği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: “Cumhuriyet'in temel nitelikleri, devletin ülkesi ve milletin bölünmez bütünlüğü ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin engellenmemesi, millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla Anayasamızın 34. Maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/A (Vali, il sınırları içinde bulunan genel ve özel bütün kolluk kuvvet ve teşkilatının amiridir. Suç işlenmesini önlemek, kamu düzen ve güvenini korumak için gereken tedbirleri alır...) ve 11/C (İl sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığını, tasarrufa müteallik emniyetini, kamu esenliğini sağlamak için vali gereken karar ve tedbirleri alır...) maddeleri gereğince, Diyarbakır Valiliği'nin 30.12.2015 tarih ve 2015/3044 sayılı kararına istinaden 02.03.2016 günü saat 12.00'dan ikinci bir emre kadar, ilimiz Sur ilçesinde ikamet eden vatandaşlarımızın haricinde, diğer şahısların Sur ilçesine girişleri yasaklanmıştır. Vatandaşlarımızın söz konusu yasağa riayet etmeleri, ilimizin huzur ve güvenliği açısından önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
CİHAN
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.BM korkutan virüs ile ilgili beklenen açıklamayı yaptı2.İngiltere'de hükümet krizi yaşanıyor3.Mehmet Türkmen beraat etti! Halkı yanılttığı öne sürülerek tutuklanmıştı4.Ağaç kökü mü yiyecekler? On emekliden 9'u temel ihtayaçlarını karşılayamıyor!5.Kaymakam gitti vali yardımcısı geldi! Şişli kayyımlığına yeni atama!
6.Trump: Savaşı bir şekilde kazanacağız7.Bolu Belediyesi iddianamesi mahkemeye gönderildi8.İmamoğlu: 'Türkiye’nin beka sorunu hâline gelen Adalet Bakanı’na dair Cumhurbaşkanı’nı ve Bahçeli’yi uyarıyorum'9.'Lüks Terzi' kavgası büyüyor: AKP’de kim, kimi, ne ile suçladı?10.Çakarlı araç krizi yandaş medyayı karıştırdı: Emin Pazarcı'ya 3 ay zorunlu izin

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER








