Silvan ve Yüksekova'da çatışmalar yeniden başladı

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde, yolları hendeklerle kapatan YDG-H üyeleri ile polis arasında çatışma çıktı.

Silvan ve Yüksekova'da çatışmalar yeniden başladı

Silvan'da çatışmaların artması sebebiyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Çarşı esnafı güvenlik gerekçesiyle iş yerlerini kapattı. Edinilen bilgilere göre; YDG-H üyeleri, dün akşam saatlerinde yollara barikat kurup hendek kazdı. Bugün sabah saatlerinde bölgeye giden güvenlik güçlerine saldıran YDG-H'liler ile polis arasında çatışma çıktı.

Çatışmalar sırasın Tekel ve Mescit mahallelerinde ikamet eden vatandaşlar daha güvenli bölgelerdeki akrabalarının yanına giderken, çarşı esnafı güvenlik gerekçesiyle iş yerlerini kapattı. Tekel ve Mescit mahallelerindeki çatışmalar devam ediyor.

Bu arada Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde öğle saatlerinde şehir merkezinde de çatışma çıktı. İlçede bir mahalleyi PKK'lı teröristler sardı. Teröristlerin 'Mahalleyi boşaltın' dediği öne sürülüyor. Mahalleliler evlerini boşaltırken şehir merkezinde ise kepenkler kapandı. Gergin bekleyişin ardından çatışmalar başladı.

İlçe merkezi Cengiz Topel Caddesi Eczaneler kavşağında bekletilen zırhlı araçlara yönelik saldırının ardından kobra ve zırhlı araçlarla müdahale edildi. Uzun namlulu silahların kullanıldığı çatışmada silah sesleri uzun bir müddet yankılandı. İlçede kepenkler kapalı, gergin bekleyiş ise sessizliğini silah sesleri ile bozdu. Güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışmalar yer yer devam ediyor.

AJANSLAR
<< Önceki Haber Silvan ve Yüksekova'da çatışmalar yeniden başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER