Diyarbakır'da polise saldırı: 1 şehit

Diyarbakır'da polis ekiplerine gerçekleştirilen hain silahlı saldırıda 1 polis şehit oldu, 1 polis memuru da ağır yaralandı.

Diyarbakır'da polise saldırı: 1 şehit

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü'nde görevli polis ekiplerine silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda polis memuru Tansu Aydın şehit oldu, biri de ağır yaralandı.  Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, polislere yönelik silahlı saldırıya ilişkin, "Polislerimiz kaza yerinde inceleme yaptıkları sırada 2 kişinin silahlı saldırısına uğramış. Bir polisimiz şehit oldu, diğeri ağır yaralı" dedi. Valilikten yapılan açıklamada, Şehitlik Caddesi 29. Sokak'ta belediye çöp aracının karıştığı trafik kazasıyla ilgili tutanak tutan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekibe saat 14.43'te saldırı gerçekleştirildiği belirtildi. Daha önceden internet sitelerine yansıyan haberlerde sahte kaza ihbarı yapıldığı öne sürülmüştü.
Saldırıda polis memurlarından biri başından, diğeri göğsünden ve kasığından aldığı kurşunlar sonucu ağır yaralandı. Yaralı polis memurlarından biri Dağkapı’daki Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi’ne, durumu daha ağır olan ise Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. İki polis memuru da yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Yaralı polis memurlarından Tansu Aydın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olaydan sonra, saldırının olduğu caddeye çok sayıda polis ekibi yönlendirildi. Olay yerinde ekiplerin bir kısmı olay yerinde bir kısmı da saldırganları yakalamak için takip çalışması yaptı. Saldırganların iki kişi olduğu ve ikisinin de siyah maske taktıkları belirtiliyor. Olay yerindeki çalışmalar devam ediyor. Valilik: - "2 terörist tarafından yakın mesafeden tabancayla saldırı düzenlenmiştir"
Yenişehir ilçesinde iki trafik polisine yönelik saldırıyı maskeli iki teröristin yakın mesafeden tabancayla gerçekleştirdiği bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, Şehitlik Caddesi 29. Sokak'ta belediye çöp aracının karıştığı trafik kazasıyla ilgili tutanak tutan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekibe saat 14.43'te saldırı gerçekleştirildiği belirtildi.
 Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Ara sokaktan çıkan ve ilk belirlemelere göre siyah tişörtlü 20-25 yaş grubunda bulunan maskeli 2 terörist tarafından yakın mesafeden tabancayla saldırı düzenlenmiştir. Silahlı saldırı neticesinde ekipte bulunan polis memurları Tansu Aydın kafasından, Ali Karahan ise ayak ve kasık bölgesinden yaralanmıştır. Hastaneye kaldırılan yaralı polis Tansu Aydın şehit olmuştur. Diğer yaralı personelimizin tedavisine devam edilmektedir." Saldırganların yakalanmasına yönelik başlatılan geniş çaplı operasyonun sürdüğü kaydedildi.

AJANSLAR
<< Önceki Haber Diyarbakır'da polise saldırı: 1 şehit Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER