Diyarbakır’da kanlı gün

Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti

Diyarbakır’da kanlı gün

Diyarbakır'da Yeni İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği (İhya-Der) Başkan Yardımcısı Aytaç Baran, evinden derneğe giderken silahlı saldırıya uğradı. Vücuduna 4 kurşun isabet eden Baran, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Silahlı saldırının ardından Diyarbakır sokakları karıştı. Şehitlik semtinde çıkan çatışmalarda 3 kişi daha hayatını kaybetti. Bölgeyi abluka altına alan polis, sokak aralarından cenazeleri alıp morga gönderdi. Mahalle sakinleri eli silahlı sivil kişilerin sokaklarda dolaşarak etrafa rasgele ateş açtığını söyledi. Şehitlik Caddesi'ndeki bir kıraathaneye sivil plakalı bir aracın içinden pompalı tüfekle ateş açıldı. Kıraathanedeki bir kişi yaralandı. Bölgedeki esnaf kepenklerini kapatarak olaydan zarar görmemeye çalıştı. Olayın ilerleyen saatlerinde yeni gelen bilgilerle ölü sayısı 4'e yükseldi. Olayla ilgili 3 kişi ise yakalandı.


İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: 3 KİŞİ YAKALANDI
İçişleri Bakanlığı, Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran'ın silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlatılan çalışmalar sonucu silahlı saldırı ile ilgili olduğu değerlendirilen 3 kişinin bir tabanca ile yakalandığını bildirdi.
İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır'da bugün saat 14.20 sıralarında meydana gelen ve toplam 3 vatandaşın hayatını kaybettiği olayla ilgili güvenlik güçlerince sürdürülen çalışmalarda, silahlı saldırı ile ilgili olduğu değerlendirilen 3 kişinin 1 adet tabanca ile yakalandığı kaydedildi. Açıklamada, olayın aydınlatılmasına ilişkin çalışmaların büyük bir dikkat ve titizlikle sürdürüldüğü bildirildi.


VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada Aytaç Baran'ın öldürülmesi sonrası çıkan olaylarda 1 kişinin daha hayatını kaybettiği 1'i polis 2'si gazeteci 3 kişininde yaralandığı bildirildi

DHA VE İHA MUHABİRLERİNE SALDIRI

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik Semti'nde bulunan İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği (İhya- Der) Şube Başkanı Aytaç Baran'ın uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmesinin ardından olay yerine giden gazetecilere bir grup gösterici saldırdı. Rastgele ateş açıp tehditler savuran göstericiler, olayı izlemeye gelen gazetecileri linç etmeye kalkıştı. Yaralanan 3 gazeteciden durumu ağır olan DHA muhabiri Canan Altıntaş hastanede tedaviye alındı.
Olay bugün saat 15.00 sıralarında merkez Yenişehir İlçesi Şehit Semti'ndeki İhya- Der önünde meydana geldi. Dernek Başkanı Aytaç Baran'ın silahlı saldırıda öldürüldüğü haberi üzerine olay yerine giden gazetecilere, burada gösteri yapıp sağa- sola rastgele ateş açan kalabalık grup saldırdı. Basın mensuplarının tekme- tokat yere yatırılıp, kamera ve fotoğraf makinelerinin alındığı saldırıda, DHA muhabirleri Canan Altuntaş ve Serdar Sunar ile İHA muhabiri Burak Emek yaralandı.
<< Önceki Haber Diyarbakır’da kanlı gün Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER