'Dizi resmen devlet eliyle bitirildi'

Sungurlar dizisinde Naza rolüyle tanınan Dilara Büyükbayraktar ÖZGÜR DÜŞÜNCE'ye konuştu. Büyükbayraktar'la hayatını, hedeflerini ve yeni projelerini konuştuk.

'Dizi resmen devlet eliyle bitirildi'

Genç oyuncu, “Bir kanalın yayınını beğenmeyebilirsin, eleştirebilirsin. Kanalı kapatmak da nedir?”dedi.

*Sizi Sungurlar dizisindeki Naza karakteriyle tanıyoruz. Diziden sonra neler yaptınız?

Dizi bitince Eskişehir'den İstanbul'a taşındım. İstanbul'a alışma aşamasındayım. İstanbul'u keşfetmeye çalışıyorum, diyebilirim.

*Dizi için Eskişehir'deydiniz. Aslında İzmirlisiniz öyle değil mi?

Evet. İzmirliyim. Sadece dizi için Eskişehir'de değildim. Orada 4 yıl konservatuvar okudum. Daha sonra da kardeşim orada okumaya başladı. Ailem bizim eğitimimizden dolayı Eskişehir'e yerleşti.

*Okul bitince hemen diziye mi başladınız?

Hayır. 2 yıl tiyatro oynadım. Sonra da Şefkat Tepe adlı diziden teklif geldi ve diziye başladım.

*Şefkat Tepe dizi olarak ilk işiniz miydi?

Evet. 

*İlk işinizin 6 sezon sürmesi bir oyuncu için büyük şans olsa gerek?

Ben aslında diziye 13 bölümlük girmiştim. Yönetmenimiz Erhan Baytimur dizide kalmamı istedi ve sonraki dönemde de dizide rol almaya devam ettim. Şefkat Tepe ve Sungurlar dizisi benim ikinci okulum olmuştu. Çok şey öğrendim. İlk dizimin uzun soluklu olması beni çok mutlu etmişti.

*Peki sinema filmi projesi var mı?

Bir komedi filmi var. İlyas Salman'la birlikte rol alacağımız bir film. Şu an proje aşamasında. Eğer bir problem çıkmazsa Temmuz'da çekimleri başlayacak.

*Senarist adlı bir sinema filminde de başrol oynadınız...

Evet ama filmimiz pek izlenmedi.

*Sizce bunun sebebi nedir?

İzleyici daha çok komedi filmlerini seviyor. Bizim filmimizde komedi de yoktu, aşk da... Türkiye'deki ilk 'gizem' türündeki filmdi.

*En büyük hayaliniz nedir?

Çok iddialı bir soru. Henüz kendimi çok iyi tanımıyorum. Onun için çok net bir cevap veremiyorum. Ama tek istediğim şudur; kimseye muhtaç olmadan hayatımı devam ettirmenin ve sanatımı icra etmenin hayalini kuruyorum.

*Ulaşılmaz bir star olmak gibi bir hayaliniz var mı?

Biz konservatuvar öğrencisiyiz. Bize orada "Sen hiçbir şeysin. Aynı zamanda da çok şeysin” deniliyordu. Sanatçı olacaksınız demişlerdi hocalarımız. Bize ulaşılmaz olmak yerine toplumla, insanlarla birlikte işimizi yapmanın telaşesi içerisindeyiz.

*Örnek aldığınız kimse var mı?

Yok. Ben öyle şeylere karşıyım. Örnek aldığınız zaman onu taklit edersiniz. 

*Hayat felsefenizi özetleyin desem neler söylersiniz?

Ben birileri ne der diye yaşamıyorum. Birey olabilmenin ne demek olduğunu anlamanın ve yaşamanın peşindeyim. İnsan kendisi olmalı. Birilerinin çizdiği karaktere bürünmemeli hayatında... Kendi karakterini önce tanımalı ve yaşamalı...

*Oyunculuk sizin için olmazsa olmaz mı?

‘Oyunculuk olmazsa olmaz' diye bir şey yok hayatımda. İnsanım ve her şeyi yapabilirim. Oyunculuğu keyif aldığım için yapıyorun. Muhabbeti çok seven biriyim. Sahneden, ekranlardan insanlarla muhabbet ediyorsunuz. Muhabbet için oyunculuk yapıyorum.

*Muhabbet için sanat yapılır mı?

Yapılmaz mı? Ben insanlarla en güzel muhabbeti sahnelerden yapıyorum. Samimi ve bir şeyleri paylaşmak güzeldir. Huzur verir. İnsanlara güzel şeylerin anlatılacağı, insanlarla muhabbet edebileceğim bir sanatı yapmak istiyorum.

*3 aydır İstanbul'dasınız. İstanbul'un en çok neyini sevdiniz?

Çimenlerini...

*Neden çimenleri sevdiniz?

Az olduğu için olabilir. (Gülüyor).

*Övülmekten hoşlanır mısınız?

Biri beni övdüğü zaman çok utanıyorum.

*Kalabalığı sever misiniz?

Çok sevmem kalabalığı... Aslında Istanbul'daki kalabalığı sevmedim. Çünkü kimse kimsenin yüzüne bakmıyor. Bu tür kalabalıkları sevmiyorum. Samimi kalabalıkları seviyorum.

KANAL KAPATMAK DA NEDİR?

*Dizilerin reytingi düşer ve biter. Sungurlar ise devlet eliyle bitirildi. İlk işinizin böyle bitirilmesi sizi nasıl etkiledi?

Biz aslında Gezi olaylarında bunun mesajını aldık. Kutuplaşmalar o döndemde başladı. Ama bir kanalın kapatılacağını hiç hayal edemedik. Eleştirebilirsin, yayınlarından hoşlanmayabilirsin ama bir kanalı kapatmak, bitirmek nedir? 1 Kasım'dan hemen sonra ‘arkadaşlar bitiriyoruz' dediler.

*Neler hissettiniz o an?

Güldük. Yaşananlar akla, mantığa uymayan şeylerdi. Dizimiz resmen devlet eliyle bitirildi. Tirajikomikti. Bir sürü emekçi bir anda işsiz kaldı. İşsiz kaldık.

EKSİ 35 DERECEDE ÇALIŞTIM

*Sungurlar'ın çekimler nasıl geçiyordu?

İzmirliyim ben... Bizde kazak falan olmaz. Kışımızı bile bir tişörtle geçiririz. İnce giyinirsiniz. Ben diziyle birlikte eksi 35 derecede Konya'da çalıştım. İnanılmaz bir disiplindi. Çok yorucu ama çok keyifliydi. 

*Ufukta görünen yeni dizi projeleri var mı?

Dediğim gibi İstanbul'a yeni geldim. Şu an alışma ve tanıma aşamasındayım. Buralarda ve piyasada pek çevrem yok. Şuan birkaç proje var ama görüşme aşamasındayız. Netleşen bir şey yok.

DİLARA'NIN EN'LERİ

*En sevdiğiniz dizi: Hayat Şarkısı

*En sevdiğiniz film: Eşkıya

*En sevdiğiniz kitap: Sofie'nin Dünyası

*En sevdiğiniz müzik: Ara notalı müzikler

*En sevdiğiniz tiyatro: Cadı Kazanı

*En sevdiğiniz ülke: Uruguay

*En sevdiğiniz semt: Moda

*En sevdiğiniz yemek: Domates Çorbası

*En sevdiğiniz meyve: Muz

*En sevdiğiniz renk: Siyah

<< Önceki Haber 'Dizi resmen devlet eliyle bitirildi' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER