Doğa harikası alan imara açıldı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Mart 28 2018
Marmaris’te doğal güzellikleriyle dünyaca ünlü Akyaka, Turunç, Akbük gibi koyların da yer aldığı Gökova Körfezi’nde 1’inci derece SİT alanı 21 bin 618 hektar (yaklaşık 27 bin futbol sahası) daraltılarak kısmen imara açıldı.
Hürriyet’tin haberine göre, Gökova Körfezi, Marmaris, Ula, Merteşe Bölgesi bakanlar kurulu kararıyla imara açıldı. 16 Mart’ta Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre, Akbük’ten Bördübet Koyu’nun olduğu alana kadar orman ve deniz kıyılarının yer aldığı şeritte SİT alanında daraltmaya gidildi. Karara göre 1’inci sit alanında bulunan 34 bin 162 hektarlık alan, 12 bin 544 hektara düşürüldü. 1’inci derece SİT olmaktan çıkan alanın 2 bin 447 hektarı deniz kıyısında. Böylece 1’inci derece SİT alanı 21 bin 618 hektar eksiliyor.
Kararın devamında, büyük bölümü 1’inci derece SİT olmaktan çıkarılan alan olmak üzere 23 bin 530 hektarlık arazi 2’nci derece SİT ilan edildi. 2’nci derece SİT alanlarına çadır, bungalow kurdurulması suretiyle turizm tesisi yapılabiliyor.
Kararla bölgede 3’üncü derece doğal SİT alanında da 1994 hektarlık daraltmaya gidildi.
Belediye hukuk mücadelesi başlattı
Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, kararla ilgili olarak şöyle konuştu: “Bakanlar Kurulu, karar almadan önce bizim görüşümüzü sordu. Biz de normal şartlarda kendimizin alabileceği bir karar olmasına rağmen konuyu Meclis gündemine taşıdık. Meclis gündeminde aldığımız kararı bakanlar kuruluna ilettik fakat bizim kararımızın tersine bir uygulama ile karşılaştık. Biz bu alanların imara açılması yerine lokal olmasından yanayız. Yani örneğin bir köyde ya da bir koyda imar ile ilgili bir işlem gerekiyordur, bununla ilgili karar alınabilir. Ancak, bir anda bu kadar büyük bir alan daraltmayı doğru bulmuyoruz. Meclis’ten çıkan karar da bu yöndeydi. Meclis kararına aykırı olduğu için 15 Eylül 2017’de dava açtık. Milas Ören’den başlayan Akbük ve Akyaka’ya dönen Çamlık bölgesini de içine alan bir alan söz konusu.”
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor3.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var4.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'5.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti
6.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi7.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu8.AKP'ye katılan milletvekili bu sefer Erdoğan'ın fotoğrafına asker selamı verdi9.Bunaltıcı sıkıntılar10.Kara Kuvvetleri'nde ihale soruşturması: Askerler dahil çok sayıda kişiye gözaltı!

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı

550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... ...

Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 2...

Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenek...

Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzlu...


