Doğa ve teknoloji konferansı Çankırı'da yoğun ilgi gördü

Doğa ve teknoloji konferansı Çankırı'da yoğun ilgi gördü

Çankırı Belediyesi tarafından düzenlenen, Doğa ve Teknolojiye farklı bir bakış açısı sunan 'Yaratılış Mucizeleri' konferansına Çankırılılar yoğun ilgi gösterdi. Çankırı'da özellikle öğrencilerin, idareci ve öğretmenlerin yoğun katılım gösterdiği konferansa iki gün içerisinde 2 bin 890 kişi katıldı.

Doğa Bilimleri Dernek Başkanı Altuğ Revnak Eti ve Bilim Adamı Turgut Aksu'nun konuşmacı olarak katıldığı konferansta; canlı doğanın konseptlerinin çözülerek teknolojide uygulanması anlamına gelen biyomimetikten örnekler verildi. Doğayı korumak için önce onu tanımak gerektiğini belirten Altuğ Revnak Eti, doğadaki canlıların ve tasarımların teknolojiye nasıl ilham kaynağı olduğunu ve nasıl kullanıldığını anlattı. Canlıların üzerinde teknolojiye uyarlanabilecek çok donanım ve yazılım bilgisinin olduğuna dikkat çeken Eti, yaptığı görsel sunumda canlılardan faydalanılarak üretilen cihazlara örnekler vererek, "'Harika fikirler her yerde!' bakış açısı konunun ana fikri. Çünkü etrafınıza baktığınız zaman fikirler hazine gibi karşımızda duruyor ve onları alıp kullanmanız gerekiyor. Her canlıda teknolojimiz için kullanabileceğimiz teknolojiler mevcut. Onlar kendilerinde var olan bu teknolojiyi dünyayı bozmadan kullanıyorlar, bunu biz de yapabiliriz. Dünyayı ekosistem açısından da kurtaracak olan; fikir insanlarıdır, vizyonu geniş bilim insanlarıdır." ifadelerine yer verdi.

Doğa Bilimleri Dernek Başkanı Altuğ Revnak Eti, konferans düzenleyerek Çankırı'da birçok insana ulaşma fırsatı verdiği ve eğitim alanındaki desteklerinden dolayı Çankırı Belediye Başkanı irfan Dinç'e teşekkürlerini iletti. CİHAN
<< Önceki Haber Doğa ve teknoloji konferansı Çankırı'da yoğun ilgi gördü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER