Doğalgaz haberlerinin ardından 'Borsa' çıktı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ağustos 26 2020
Karadeniz'deki doğalgaz kaynağı bulundu haberinin ardından BOTAŞ ve TPAO'nun bir kısım hisseleri borsada satılacak, firmalar kısmi özelleşmiş olacak.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Karadeniz’de keşfedilen doğalgaz kaynaklarının geliştirilmesiyle birlikte TPAO ve BOTAŞ’ın halka arzının önünün açılacağını söyledi.
Dün NTV’de soruları yanıtlayan Albayrak, Karadeniz’de keşfedilen doğalgaz rezervi hakkındaki sorulara cevap verirken, “Bu son süreç gerek TPAO ve gerek BOTAŞ’ı farklı bir lige çıkaracak. Önümüzdeki yakın süreçte bu keşiflerin gelişmesiyle birlikte gerek TPAO, gerek BOTAŞ’ın bilançoları önce yurt içi, sonra yurt dışı olabilir, halka arz sürecinin de önünü açacak” dedi.
Albayrak Türkiye’nin uzun vadeli doğalgaz ithalat müzakerelerinde elini güçlendiren bir koz olarak nitelediği doğalgaz keşfinin ithalat yapılan ülkelerle işbirliğini ilerletmeyi sağlayacağını ifade etti.
Albayrak, “Bizlerin yıllardır işbirliği yaptığı ülkeler, Rusya, İran’dır. Bu yeni dönem Türkiye açısından, bu ülkelerde yeni işbirliklerinin doğurabileceği bir süreci başlatıyor. Belki üretici ülke olarak farklı işbirlikleri yapacağız. Rusya en zor dönemimizde bile bizi yarı yolda bırakmadı” dedi.
HALKA ARZ NEDİR?
Halka arz; bir şirketin sahip olduğu varlıkları 'hisse senedi' adı verilen küçük paylara bölerek satışa çıkarması anlamına geliyor. Şirketler, bu yolla banka kredisi dışında bir kanaldan finansman sağlamayı amaçlıyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor3.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var4.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'5.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti
6.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi7.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu8.AKP'ye katılan milletvekili bu sefer Erdoğan'ın fotoğrafına asker selamı verdi9.Bunaltıcı sıkıntılar10.Kara Kuvvetleri'nde ihale soruşturması: Askerler dahil çok sayıda kişiye gözaltı!

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı

550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... ...

Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 2...

Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenek...

Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzlu...


