Doğu Akdeniz krizini 'Türkiye'siz' çözmek için geliyor
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Eylül 25 2020
Paylaş
X Post
Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo 27 Eylül-2 Ekim arası resmi temaslarda bulunmak üzere Yunanistan, İtalya, Vatikan ve Hırvatistan'ı ziyaret edecek. Pompeo Türkiye'yi yine es geçecek.
Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz krizinin yaşandığı günlerde yapılacak ziyaret takviminde Ankara bulunmuyor.
Temaslarının ilk ayağı olan Yunanistan'da Başbakan Kriakos Miçotakis ve Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile görüşeceği açıklanan Bakan Pompeo, Doğu Akdeniz'deki "refah, barış ve güvenliğin ilerletilmesi için ABD'nin verdiği ortak taahhüdü" yineleyecek. Ayrıca iki ülke arasındaki ilişkilerin son yılların en güçlü seviyesine ulaşması da liderler tarafından kutlanacak.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre Pompeo Girit'te, "NATO müttefiki Yunanistan ile ülkesinin güçlü güvenlik ortaklığının altını çizmek üzere" Donanma Destek Faaliyet'lerini de ziyaret edecek.
Roma'da da gündem Doğu Akdeniz
Yunanistan'ın ardından İtalya'ya geçecek ABD Dışişleri Bakanı, Başbakan Guiseppe Conte ve Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio ile bölgesel istikrarın geliştirilmesi, ortak güvenlik tehditleri ile mücadele, Covid-19'a karşı atılan adımlar ve ikili ilişkileri ele alacak.
Pompeo'nun ziyareti Vatikan'da Kardinal Parolin, Devletlerle İlişkiler Bakanı Başpiskopos Gallagher ve Hırvatistan ziyaretlerinin ardından 2 Ekim'de sona erecek.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.12. Yargı Paketi geliyor! İşte detaylar!2.Türkiye'de insan hakları ihlallerinde bu hafta: Bayramda da durmadılar3.Kaynağı inceleniyor! Bir anda trilyoner oldu!4.Gülistan Doku cinayetinde kilidi çözecek isim Umut Altaş iade ediliyor5.Trump NATO zirvesi için Ankara'ya gelecek
6.Meğer Kılıçdaroğlu'nun basın danışmanının Cumhuriyet'teki işine zimmet iddiası yüzünden son verilmiş!7.Bir hesap daha öbür tarafa kaldı! Kanser tedavisi gören KHK’lı Enver Aydın hayatını kaybetti8.NASA bilim insanı Serkan Gölge ABD Kongresi’nde konuştu: “Sıradan bir hayat terör suçuna dönüştürüldü”9.İran savaşı bitecek mi: Hamaney ile yüzyüze görüşeceğini söyleyen Trump'dan flaş açıklama10.Reha Muhtar'ın olaylı vasiyeti: 'Ölürsem cenazeme gelmesin'

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

CUMA KARAMAN

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER










