Doğu-Batı Divan Orkestrası, BM himayesine girdi


BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Doğu-Batı Divan Orkestrası'nı dün "BM Kültürler Arası Anlayışın Global Savunucusu" olarak görevlendirdi.

Doğu Batı Divanı Orkestrası, dünyaca ünlü orkestra şefi ve piyanist Daniel Barenboim ile Filistinli düşünür Edward Said tarafından Ortadoğu'ya barış getirmek üzere toplumlar arası anlayışı geliştirme amacıyla 1999'da kurulmuştu. Orkestrada İsrail ve Filistin ile diğer Arap ülkelerinden genç müzisyenler görev alıyor.

Aynı zamanda BM'nin barış elçisi olan Daniel Barenboim, amaçlarının farklı kültürel ve dini kimliklere sahip halklar arasında hoşgörü, anlayış ve birliği desteklemek olduğunu belirten Daniel Barenboim, "Zaten müzik başka bir iş için kullanılamaz." dedi.

Orkestrada görev alan müzisyenlerin, diğerlerini dinleyerek onların hikayelerine saygı duymayı öğrendiği ifade eden Barenboim, "Tabii ki tüm gün birlikte aynı notaları aynı ses düzeyinde ve aynı kalitede çalmaya çalışırken aralarındaki farklılıklar da daha yumuşak hale geliyor." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Doğu-Batı Divan Orkestrası, BM himayesine girdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER