Doğu Perinçek başkanlığındaki 13 kişilik heyet Suriye'ye gitti

Doğu Perinçek başkanlığındaki 13 kişilik heyet Suriye'ye gitti

İSTANBUL (CİHAN)- Vatan Partisi(VP) Genel Başkanı Doğu Perinçek başkanlığındaki 13 kişilik heyet Suriye'de resmi temaslarda bulunmak üzere Şam'a gitti. Perinçek, amaçlarının Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkileri onarmak olduğunu söyledi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Suriye'ye hareket etmeden önce Atatürk Havalimanı'nda bir basın toplantısı düzenledi. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın davetlisi olarak Türkiye'den 13 kişilik bir heyetle Şam'a gideceklerini belirten Perinçek, "Bu heyet milli şahsiyetlerden siyaset ve sanayici insanlardan oluşmaktadır. Bu anlamda bir Türkiye heyetidir. Çeşitli parti ve görüşlerden arkadaşlarımızı içermektedir. Bu seyahatimizi amacı Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkileri onarmaktır. Özellikle güvenlik ve ekonomi alanında geleceğin milli hükümetinin işbirliği esaslarını karşılıklı konuşmak ve görüşmektir." dedi.

Suriye Devlet Başkanı Esat ile bölgede barışın nasıl sağlanacağını, bölücü ve yobaz terörün önüne nasıl geçileceğini konuşacaklarını belirten Perinçek, "Suriye'nin toprak bütünlüğü, Türkiye'nin toprak bütünlüğüdür. Suriye'nin bağımsızlık ve egemenliği Türkiye'nin egemenliğidir. Komşularla barış, biz de yurtta barış anlamına geliyor. Biz Suriye'nin kardeşliğine ve dostluğuna muhtacız. Suriye'nin küresel saldırıya karşı direnmesi Türkiye'nin toprak bütünlüğünü destekleyen en önemli olaydır." dedi.

'KÜRESEL MERKEZLERLE İŞ BİRLİĞİ YAPARAK YANGIN ÇIKARANLAR 350 BİN KİŞİNİN KATİLİDİR'

Suriye gezisini eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a cevap veren Perinçek, "Bu geziye karşı düşmanca tavırlarda oldu. Dün Tayyip Erdoğan Beyin '350 bin insanın katiliyle görüşmeye gidiyorlar' şeklindeki konuşması büyük talihsizlik. Kimin katil olduğunu bütün dünya biliyor. Suriye'ye terör ihraç edenler küresel merkezlerle iş birliği yaparak komşumuzda yangın çıkaranlar oradaki 350 bin kardeşimizin ölmesine neden olmuştur. Onları bütün dünya tanımaktadır. Suriye dostluğu kazanacak ve mahcup olacaklar. Bölge ülkelerinin işbirliği kazanacak. Beşar Esad ile görüştükten sonra milletimizi de bilgilendireceğiz." diye konuştu.

'SİLAH BIRAKMA YOK, PKK'YI SİLAHLI OLARAK YASALLAŞTIRMA VAR'

Son günlerde terör örgütü PKK'nın silah bırakacağı yönündeki iddiaların sorulması üzerine Perinçek, "Efendim bu bir silah bırakma değil. Cumhuriyet'e silah çekiyorlar. Burada bir silah bırakma yok. Yeni anayasa adı altında vatan bütünlüğümüzü Cumhuriyet'in temel ilkelerini ve milletin bütünlüğünü ortadan kaldıran bir girişimle karşı karşıyayız. Bu girişim AKP-PKK ortaklığı ile yürütülüyor. Bu bir suç ortaklığıdır. Cumhuriyet'e karşı cinayet girişimi içerisindeler. Bozguna uğrayacaklar. Buradan söylüyorum Türkiye'ye silah çekenler bozguna uğrayacaklar. Burada silah bırakma yok PKK'yı silahlı olarak yasallaştırma var. PKK'yı silahlı bir güç olarak devlete ortak etme var. Türkiye'nin vatan ve millet bütünlüğüne dayanan topluluğu yıkma girişimiyle karşı karşıyayız."

Şam'a giden 13 kişilik kafilede Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkmen Parlamentosu Başkanı Prof. Dr. Ümit Akkoyunlu, Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum, Eski Milli Savunma Bakanı ve Vatan Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Barlas Doğu, İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, İşadamı ve Adana Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Fırat Karalı, Genelkurmay İstihbarat Eski Başkanı ve Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Pekin, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şule Perinçek, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yunus Soner, 58. ve 59. Türkiye Hükümeti'nde Başbakan Yardımcısı, AKP Kurucusu Abdüllatif Şener, İşadamı Ali Rıza Tekin, Mardin Dekorya Aşireti Lideri Abdülkadir Yıldız ve Türkiye-Suriye Dostluk Komitesi Genel Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Yuva vardı.

Suriye'ye gidecek olan ekipte yer alan Suheyl Batum'un annesinin rahatsızlığı nedeniyle heyetten çıkarıldığı öğrenildi. CİHAN
<< Önceki Haber Doğu Perinçek başkanlığındaki 13 kişilik heyet Suriye'ye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER