Doğu Perinçek: Cemaate operasyonları başlatan biziz, Erdoğan bize destek veriyor


Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, cemaatle 1970'li yıllardan beri mücadele ettiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bugün kendilerini desteklediğini söyledi. "Can Dündar ve Erdem Gül yaptıkları TIR haberi nedeniyle tutuklandı. Aynı haberi Aydınlık da yapmıştı. Hükümet size neden bir şey yapmadı?" şeklindeki soruya Perinçek, "Hükümet yargı organı. Şimdi bizden korkuyor. Üzerimize gelen onun altında kalır." şeklinde cevap verdi.

Doğu Perinçek, Haberdar internet sitesinden Volkan Genç ve Mehmet Aydoğmuş'a verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İlk kısmı dün yayınlanan röportajın bugünkü son bölümünde "AKP bizim mevzimize geldi." sözlerine açıklık getiren Perinçek, "Ama hangi mevziye? 24 Temmuz ve cemaat konusunda, Vatan Partisi'nin mevzisine geldi. Türkiye'nin mecburiyetleri getirdi onu mevziye. Bir, Türkiye'nin vatan bütünlüğü ve güvenlik mecburiyeti; iki Türkiye'nin Ortaçağ'dan kurtulma ve Atatürk cumhuriyetini ayakta tutma mecburiyeti. Bu iki mevzu konusunda AKP kendi mevzisinde duramadı. Vatanı bölme görevini BOP eş başkanı olarak yapamadı. Türkiye'nin güçleri onun karşısına geçti. Cumhuriyeti yıkma, Fethullah ile birlikte, Vatan Partisi'ni hapiste tutma girişimi bozguna uğradı. PKK konusunda da açılımı AKP yaptı. Kim karşı çıktı? Tek başına Vatan Partisi. Orada da AKP, açılımdan vazgeçerek, TSK'nın ve Vatan Partisi'nin mevzisine geldi."

"CEMAATLE MÜCADELE EDEN BİZİZ"

"Gülen cemaatinin kökünün kazılması için Erdoğan'ı desteklerim. " dediğinin hatırlatılması üzerine Perinçek, "Ne desteği, bunu yapan biziz. Bu mücadeleyi 1995'ten beri yürüten biziz. Onlar ortaklar. İktidar ortağı. Fethullah'ın tarihine bakın. Onlarla mücadele eden kim? Vatan Partisi… Fethullahçılara sorun onlar da öyle söylüyor."

"CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, geçenlerde 'Yalçın Küçük'lerin falan cezaevinden serbest bırakılması da, Tayyip Erdoğan'la yapılan anlaşmanın, uzlaşmanın sonucudur. Bir teslimiyet anlaşmasıdır o. Onlar Ergenekon tutuklularını bırakmıştır, bunun karşılığında Fethullah Gülen operasyonuna destek verilmesi için söz alınmıştır' dedi. Anlaştınız mı?" şeklindeki soruya ise Perinçek, "Biz Ergenekon değiliz. Biz Vatan Partisi'yiz.Ergenekon'dan yargılananları söylüyor. İsim veriyor. Onların arasından benim ismim yok. Böyle bir anlaşma içerisinde Vatan Partisi ve benim ismim yok. Verirse de yalan söylemiş olur. Barış Yarkadaş, isim vermediğini söyledi. Verdiği isimler, kendi partisindeki isimler. O isimlerin hepsi CHP'li vekiller."

"POLİS VE YARGIDAKİ VATAN DÜŞMANLARI TEMİZLENDİ!"

Geçen hafta gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Sedat Laçiner'in serbest kaldıktan sonra kaleme aldığı yazısındaki "Orada baktım ki Balyoz Planı uygulanmaya başlamış. Erdoğan ve Perinçek ittifakını resmini, gözaltındayken gördüm." ifadelerinin hatırlatılması üzerine Perinçek, "Şunu söyleyeyim: polis ve yargı içinde Fethullah Gülen ve ekibi, vatan düşmanları temizlendi, onların yerine kim geliyor? Cumhuriyetçi, milliyetçi, halkçı evlatlar geliyor. Onu Doğu Perinçek olarak görmesi normal. Yargıda Birlik Platformu, yargıçların son derece güvenilir bir platformudur. Aynı zamanda yargıç kimliğine sahip muhafazakârdır. Orada Tayyip Erdoğan'ın adamları falan yok. Cem Küçük geçen gün, AKP'nin adamlarının poliste ve yargıda olmadığını söyledi. AKP'nin öyle bir ekibi yok. Mecburen, Gülen'le mücadelede kimler geliyor oraya? Adalet duygusu olan, cumhuriyete bağlı olan savcılar, polisler. Laçiner de onları görünce, Perinçek'i gördüğünü düşünüyor ve o da çok yanlış düşünüyor." ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN YÖNETİMİNİ YIKACAK TEK PARTİ VATAN PARTİSİ'DİR"

"İktidar mücadelesi veriyoruz' diyorsunuz. Bu mücadelede en büyük savaş verdiğiniz yapı Gülen cemaati..." sözleri üzeri ise Perinçek, şunları söyledi: "Yok. Biz iktidar mücadelesini Tayyip Erdoğan yönetimine karşı veriyoruz. Bugün Tayyip Erdoğan yönetimini yıkacak tek parti Vatan Partisi'dir. Silivri'den çıkarken 'Bizi buraya sokanlar, içeri girecek" dediniz. Sizin hapse girmenize neden olan kararı açıklayan hâkim ise sizin koğuşunuzda yatıyor. Tesadüf mü? (Gülüyor)...Biliyorum tarihi okuyorum. Tekirdağ'da olsun şeyde olsun, 20-30 gardiyanın ortasında, gelen savcılara bağıra bağıra, bunu söyledim. Bizi bu hücrelerde haksız yere tutuyorsunuz. En sonunda onlar gelecek."

"HÜKÜMET YARGI ORGANI... ŞİMDİ BİZDEN KORKUYOR"

"Hükümet size neden bir şey yapmadı?" sorusuna Perinçek, "Hükümet yargı organı... Şimdi bizden korkuyor. Üzerimize gelen onun altında kalır. Duvarları yıkan bir hareketiz biz. Halk için de siyasal alanda da Vatan Partisi'ne bulaşan belasını bulur. Bakın Fethullah Gülen'e..." şeklinde cevap verdi.

"'Vatan Partisi'ne bulaşan belasını bulur.' diyorsunuz. Cemaate yapılan operasyonlarda, tamamen Erdoğan'ı destekliyor musunuz?" şeklindeki soruyu ise Perinçek, "Hayır, ben öyle bir şey demiyorum. O bizi destekliyor. Çünkü bu işi başlatan biziz. 1970'lerden beri Gülen'le mücadele eden ve bunun bir terör örgütü olduğunu söyleyen biziz, o değil ki. Onlar iktidar ortaklığı kurdu. Aynı şekilde PKK'ya karşı yürütülen mücadele de bize ait. Açılıma karşı olan da biziz. CHP Genel Başkanı yapsın onu alkışlayalım. "şeklinde cevaplandırdı. CİHAN
<< Önceki Haber Doğu Perinçek: Cemaate operasyonları başlatan biziz,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER