Doğu Perinçek: Suriye'de barış, Türkiye'de barıştır

Doğu Perinçek: Suriye'de barış, Türkiye'de barıştır

İSTANBUL (CİHAN)- Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'in davetlisi olarak Şam'a 3 günlük ziyarette bulunan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek başkanlığındaki heyet, yurda döndü. Atatürk Havalimanı VIP Salonu'ndan çıkış yapan heyet, bir grup partili tarafından karşılandı. Perinçek, burada yaptığı açıklamada, "Suriye'de barış, Türkiye'de barıştır. Suriye'nin toprak bütünlüğü, Türkiye'nin toprak bütünlüğüdür." dedi.

Suriye'deki temaslarını tamamlayan Vatan Partisi heyeti, akşam saatlerinde Türkiye'ye döndü. Atatürk Havalimanı'nda kendisini bekleyen gazetecilere açıklama yapan Perinçek, Esed ile görüşmelerinde Ortadoğu'da, Suriye, Irak ve Türkiye'de bölücü terörü bitirme konusunda anlaşmaya vardıklarını söyledi.

Türkiye'nin tepesinde komşularına ihanet eden, komşunun evini yakan, komşuya terör ihraç eden bir yönetim bulunduğu için utandıklarını ve bu durumu Türkiye'nin başındaki bela olarak gördüklerini dile getiren Perinçek, şunları söyledi: "Yalnız Türkiye'nin başındaki bela değil, bakın Suriye'de, Iraklılarla, Libyalılarla, Ürdünlülerle, Filistinlilerle körfez ülkelerinden çeşitli insanlarla görüşmeler, buluşmalar yaptık. Herkes Tayyip Erdoğan yönetimini terör ihraç eden bir yasadışı ve komşuya ihanet eden bir örgüt olarak görüyor. Ve Türk milletinden bütün Ortadoğu şunu istiyor, bunu artık tepenizden atın. Bu Türkiye'nin sorunu, bizim sorunumuz ama aynı zamanda Ortadoğu'nun ve dünyanın sorunu haline geldi. Biz Türkiye'den komşunun evini kundaklayan, komşuya terörist yollayan, burada terörist eğiten, teröristi silahlandıran bir yönetim kesinlikle istemiyoruz. Ve bu yönetim Türk milletine ihanet içinde olduğu için, Türk Ceza Kanunu'nda tanımlanan en ağır suçları işlediği için, yani Türkiye'yi komşularıyla hasım haline getiren eylemler içinde olduğu için yıkılmaya layık bir yönetimdir, yıkılacaktır. Komşuyu yakanlar Türkiye'yi yakar. Ortadoğu'da barış olacak. Suriye'nin toprak bütünlüğü, Türkiye'nin toprak bütünlüğüdür."

Açıklamalarının ardından bir süre partililerle ayaküstü sohbet eden Perinçek, ardından kendisini bekleyen araçla alandan ayrıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Doğu Perinçek: Suriye'de barış, Türkiye'de barıştır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER