Doğuda eğitim can çekişiyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Eylül 3 2015
Paylaş
X Post
Çatışma bölgesinde görev yapan öğretmenlerin çaresizlik nedeniyle başka yere tayin için formalite evlilik bile yaptığı ortaya çıktı.

Hürriyet'in haberine göre, okulların başlamasına az süre kala birçok öğretmen çatışmaların olduğu kentlere dönmek istemezken, birçok öğretmenin de tayin talebinde bulunduğu öne sürülüyor. Güvenlik güçlerince hazırlanan raporda ise şu anki çatışma ortamında eğitimde ciddi sorunlar yaşanacağı uyarısı yer alıyor. Eğitimciler, okulların açılmasının 28 Eylül'e ertelenmesinin altında yatan asıl nedenin terör olayları olduğunu da savunuyor.
RİSKLİ 43 İLÇE, ÇOĞU OKUL HASARLI
Güvenlik birimlerinin tespitlerine göre, Doğu ve Güneydoğu'da “kanton provası yapılan” 12 ilçe yüksek riskli olmak üzere toplamda 43 ilçede çatışma ortamı sürüyor. Terör ögütü mensuplarının çatışmaları şehir merkezine taşımasıyla birlikte başta kamu binaları olmak üzere birçok okulda hasarlar oluştuğu da raporlarda yer alıyor. Bazı yerlerde ilçe milli eğitim müdürlüklerinin güvenlik gerekçesiyle işlem yapamadığı da tespitler arasında.
FORMALİTE EVLİLİKLER YAPILIYOR
Terör örgütünün kamu görevlilerine yönelik kaçırma, tehdit, kimlik ve yol kontrolü gibi eylemleri de göz önüne alınınca bölgede görevli birçok öğretmenin okullarına gitmek istemediği de ortaya çıktı. Öğretmenlerin çoğunun rapor alarak, tayin isteyerek, ücretli izne ayrılarak ve formalite evlilikler yaparak bölgeye gitmek istemediği öğrenildi. Öğretmenlerin verdiği bilgiye göre, öğrenciler arasında bile ‘bizden değil' düşüncesi hâkim. Bu öğretmenlere ‘batıdan gelme' ibaresi kullanılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ise bu duruma çözüm için yeni atanacak 37 bin öğretmenin büyük bir bölümünü bölgede görevlendireceği iddia edildi.
EĞİTİMCİLER KAYGILI
Kamuran Karaca (Eğitim-Sen Genel Başkanı): Okulların açılışının ertelenmesi, şiddet ve terör olaylarıyla doğrudan ilgili. Bölgedeki şartlarda eğitim yapma olanağı yok. Her gün onlarca öğretmen arkadaşımızdan
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Çerçeve yasa teklifi Erdoğan'ın önüne ne zaman gelecek?2.Dev firma da zor günler yaşıyor: BMW binlerce çalışanıyla yollarını ayıracak3.AKP, bütçeye kaynak için köprü ve otoyalları gözüne kestirdi: Fransızlar şimdiden talip!4.Annemin Elleri Varmış5.AİHM Büyük Dairesi, ikinci Osman Kavala kararını 25 Ağustos’ta açıklayacak
6.Trump'tan İran'a misilleme kararı: 'Onların canına okuyacağız!'7.Zaandam’da duygusal veda: Hakan Şahinli yoğun katılımla son yolculuğuna uğurlandı8.İki ilçe yanıyor: Balıkesir'de 210 konut tahliye edildi9.Ahbap soruşturmasında listede bulunan 5 isim daha ifade için çağrıldı: Berna Laçin, Kerem Bürsin...10.Muğla yanıyor: Karayolu trafiğe kapatıldı, evler tahliye ediliyor

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER












