Doğu'da okullar PKK'ya teslim

MHP’li Zühal Topcu, Doğu’da PKK’lıların okul müdürü ve öğretmen olarak atanabildiğini söyledi. Bu durumun, çocukların zehirlenmesine yol açtığını kaydetti. Okullardaki cinsel istismar vakalarının da yüzde 434 artış gösterdiğine dikkat çekti.

Doğu'da okullar PKK'ya teslim

MHP Ankara Milletvekili Zühal Topcu, milli eğitimin içinde bulunduğu sorunlar yumağı hakkında çarpıcı tespitlerde bulundu. Milli eğitimin bir vakfa, Doğu'daki okulların da PKK'ya teslim edildiğini söyleyen Topcu, teröristlerin okul müdürü ve sınıf öğretmeni olarak atanabildiğini dile getirdi.

TERÖRİST OKUL MÜDÜRÜ

Topcu, Doğu ve Güneydoğu'daki 77 okulun hasar gördüğünü söyledi. Onarım için 50 milyon TL gönderildiğini anlatan Topcu, “İl bütçelerinden de 34 milyon kaynak ayrıldı. Öldürülen bir teröristin sınıf öğretmeni olduğu ve müdür olarak atandığı haberleri var. Kanat çırpan bir kelebeğin oluşturduğu rüzgârdan haberi olan devlet, nasıl oluyor da teröristi okul müdürü ve öğretmen olarak sınıflara sokup o çocukların zehirlenmesine müsaade ediyor? Milli eğitim artık bitmiştir” dedi.

4 DEFA MAHKEMEDEN DÖNDÜ

Topcu, görevden alınan müdürlerin 4 sefer mahkemeden dönmelerine rağmen, göreve iade edilmediğini kaydetti. “Bunlar suç teşkil etmiyor mu? Görevden alınan yöneticilerin yerine sözlü mülakatlar ve görevlendirilen yöneticiler için kriterleri kimler, hangi vakıf belirliyor? Aday öğretmenlerin adaylıklarının kalkması için, malum sendikaya üye olmaları için zorlama ve baskı var mıdır” sorularını yöneltti.

HESAP VERİLMELİ

Topcu, ‘Asrın projesi' olarak tanı- tılan Fatih Projesi'nin iptalinin hesabının verilmesini istedi.

İSTİSMAR YÜZDE 434 ARTTI

Topçu, okullarda yaşanan istismar olaylarıyla ilgili şunları söyledi: “Mart ayında cinsel istismar olaylarının yüzde 58'i okullarda yaşanmış ve tacizlerin yüzde 41'i öğretmen, yüzde 17'si diğer görevliler tarafından yapılıyor. 2002'den bu yana çocukların istismarında yüzde 434 artış var. Yüzde 31'i erkek çocuğu, yüzde 69'u da kız çocuğu olmak üzere. Koltuk kaygısını bir kenara bırakarak bu işin üzerine ciddiyetle gidilmeli.”

Kaynak: ÖZGÜR DÜŞÜNCE GAZETESİ
<< Önceki Haber Doğu'da okullar PKK'ya teslim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER