Beşizlerini doğurmak için Bursa'ya göçtü

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazar, Ocak 17 2016
Beşiz bebek bekleyen aile, Ağrı'daki hastanelerin yetersizliği sebebiyle doğum için Bursa'ya geldi.
Beşizlerini doğurmak için Bursa'ya göçtü

Beş bebeğin ihtiyaçlarını karşılamaya imkânlarının bulunmadığını belirten aile, masrafların karşılanması noktasında yardım bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen baba Yılmaz, "O bizden 3 tane istiyordu, biz şu an 5 tane vereceğiz Allah izin verirse. Cumhurbaşkanımızdan iş istiyorum." dedi.



Ağrı'da oto elektrik işi yapan Fatih Yılmaz eşi Hatice Yılmaz ile evlendikten sonra 5 yıl çocukları olmadı. Ardından bir kız bebekleri dünyaya geldi. Şimdi ise Hatice Yılmaz beşiz bebek bekliyor. Ağrı'daki doktorların yönlendirmesiyle Bursa'da akrabalarının yanına gelen çiftin, 3'ü kız 2'si erkek bebeklerinin Şubat'ta dünyaya gelmesi bekleniyor. Büyük heyecan yaşayan ailenin en büyük korkusu ise çocukların masrafları.



5 YIL ÇOCUKLARI OLMADI


Bursa'ya gelince işsiz kalan baba Fatih Yılmaz (36), yaşadıklarını şöyle anlattı: "5 yıl bebeğimiz olmadı. Sürekli tedavi gördük. Ankara'ya, İzmir'e, Erzurum'a gittik ama sonuç alamadık. En son İstanbul'a gittik, bir kızımız oldu. 30 bin liraya yakın para harcadık, hepsine değer. Tam rahatlamıştık, artık bir çocuğumuz var diye sevinirken bu kez rabbim 5 tane verdi. Çok şükür, çok sevinçliyiz, çok mutluyuz. Allah olmayanlara da nasip etsin çünkü biz onu yaşadık, çok zor bir durum.




AĞRI'DAKİ DOKTORLAR 'BATIYA GİDİN' DEDİ



Ağrı'da hastane şartları uygun olmadığı için Bursa'ya geldiklerini vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti: "İmkanımız yok orada. Beşizimizi duyan doktor 'bu ne' diyor. 'Kuvezimiz yok, doktorumuz yok, batıya gidin' Ama batıya nereye gidelim, evimiz yok, işimiz yok. Bizi hepsi batıya gönderdi, 'gidin batıya da nereye giderseniz gidin, ama bir üniversiteye gidin' dediler. Biz de araştırdık Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi riskli gebeliklerde iyiymiş. Zaten hocalarımız bize çok yardımcı oldular, çok ilgileniyorlar. Ama şu an biz burada mağduruz. Eşim metroya, dolmuşa binemiyor. Üniversite çok uzak, her hafta iki sefer t

Bu haberler de ilginizi çekebilir