Doğumda hayatını kaybeden polis memuru, son yolculuğuna uğurlandı


Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaklaşık bir aydan bu yana verdiği yaşam mücadelesini kaybeden polis memuru Sevda Can, son yolculuğuna uğurlandı.

Doğum yapmak üzere Edirne'de bulunan bir özel hastaneye kaldırılan 42 yaşındaki polis memurunun bebeğinin öldüğü tespit edilmiş, bunun üzerine yapılan ameliyatla bebek alınmıştı. Ancak ameliyat sırasında kanaması durmadığı öğrenilen polis memuru söz konusu özel hastaneden Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Yoğun bakım ünitesine alınan Sevda Can, yaklaşık bir aydan bu yana verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

5 Ekim tarihinde hayatını kaybeden Can'ın cenazesi hastaneden alınarak görev yaptığı Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Kendisi gibi polis memuru olan eşi Gürol Can ve oğlu Yiğitcan Can'ın ayakta durmakta güçlük çektiği cenaze törenine Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan katıldı.

Vali Dursun Ali Şahin, 42 yaşındaki polis memurunun ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Her şeyin bir sonunu, her şeyin bir sonla mukadder olduğunu ifade eden Şahin, o mukadder ve takdirin kendisini ömrünün baharında yakaladığını belirtti.
Ne diyeceğini bilemediğini kaydeden Vali Şahin, "Bizim için en büyük örnek şu anda musallada bulunan hanımefendidir. Dünyada nesli devam ettirmek için uğraşı sarf etmiş, her şeye rağmen ben bu çocuğumu doğuracağım diyerek kendine aht eden bu hanımefendi bence şehit hükmündedir." dedi.

Valinin konuşmasının ardından Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, vefat eden polis memurunun ruhu için Kur'an-ı Kerim okudu ve dua etti. Emniyet müdürlüğündeki törenin ardından polis memurunun cenazesi Mevlana Camii'ne götürüldü.
Öğle namazından sonra kılınan cenaze namazından sonra polis memuru cenazesi yeni şehir mezarlığında toprağa verildi.

BABA VE OĞULDAN DUYGULANDIRAN ÇELENK

Hayatını kaybeden polis memuru Sevda Can'ın eşi Gürol Can ile oğlu Yiğitcan Can'ın yaptırdığı ve üzerinde 'Annemize ve kızımıza uğurlar olsun, Seni Seviyoruz' yazısı olan çelenk, duygulandırdı.

POLİSİN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bu arada doğum sırasında hayatını kaybeden polis memurunun yakınları ihmali bulunduğu gerekçesiyle doktor hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Edirne İl Sağlık Müdürlüğü ise olayla ilgili idari soruşturma başlattı.
CİHAN
<< Önceki Haber Doğumda hayatını kaybeden polis memuru, son yolculuğuna... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER