Doğu'nun yüz akı eğitim kurumlarına el konuldu

Erzurum'da ulusal ve uluslararası birçok yarışmada elde ettiği bilimsel ve sportif başarılarla adından söz ettiren, “Doğu'nun yüz akı” unvanını alan eğitim kurumlarına terör yaftasıyla el konuldu.

Doğu'nun yüz akı eğitim kurumlarına el konuldu

Başarılı eğitim faaliyetleriyle tanınan bu kurumlara, düne kadar AK Partili bakan ve milletvekilleri de çocuklarını gönderiyordu. Erzurum merkezli Ankara, İstanbul, Van, Çanakkale ve Trabzon'da hayırseverlere ve eğitim gönüllülerine yönelik nefret operasyonu düzenlendi. Erzurum Birinci Sulh Ceza Hakimliği tarafından başlatılan operasyon kapsamında eğitim kurumları, öğrenci yurtları ile ev ve işyerlerinde arama yapıldı, bilgisayarlara el konuldu. Eski AK Partili Erzurum Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ve Başkan Yardımcısı Hadi Zaimoğlu'nun da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı, 5 kişinin ise arandığı belirtildi.

SULH CEZA HAKİMLİĞİ EL KOYDU

Türkiye'de ilk defa sulh ceza hakimliği kararı ile 4 eğitim kurumunun menkul ve gayrimenkul varlıklarına el konuldu. Eğitim kurumları avukatı Mehmet Güzel, el koyma uygulamasının hukuka ve yasalara aykırı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bizce bu el koyma kararı hukuka uygun değildir. Çünkü el koyma kararı CMK 128'den düzenlenmiş. 128. maddeden el koyma kararının oluşması için bu mal varlıklarının suçtan elde edildiğine dair somut deliller lazım. Bu somut delillerle birlikte el koyma kararıyla BDDK, Sermaye Piyasası Kurulu, MASAK gibi yerlerden de rapor alınması lazım. Fakat bunların hiçbiri yapılmamış. Ayrıca el koymanın 128. maddenin 9'uncu bendinde bu madde hükmüne göre el koymaya göre karar verilebilmesi için ağır ceza mahkemelerinin oybirliği ile bu kararı verebilmesi lazım, bu da yapılmamış. Sadece belli şirketler göz önünde bulundurup ayrımcılık yapılarak şirketlere el konulmuş.”



Zaman
<< Önceki Haber Doğu'nun yüz akı eğitim kurumlarına el konuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER