Doktora talebi artıyor


Doktoraya yönelim artıyor. Bu yönelim şirketlerin eleman kriterlerine bağlanıyor.

EAcademy- PHD Instiute Türkiye kanalı ile UNESCO'ya akredite olan ve YÖK tarafından tanınan yabancı okullarda uzaktan doktora programlarını tamamlayan Dr. Tuncay Karartı, Dr. Mustafa Arslan, Dr. Mine Uzun için diploma töreni tertip edildi. Törene PHD Institute Kurucusu Prof. Dr. Akiva Fradkin, PHD Institute Türkiye ve EAcademy Kurucusu Eyal Fefer, PHD Instiute Turkiye Akademik Koordinatörü Dr. Zeki Yüksekbilgili ile öğretim üyeleri katıldı. 20 Aralık tarihinde Park Dedeman Levent Hotel'de yapılan törende katılımcılar tarafından dünyada yeni trendin kariyer hayatını akademik derecelerle bütünleştirmek olduğuna işaret edildi. Bu çerçevede 40 senedir CV'ye katkı amaçlı yüksek lisans programlarına yönelim olduğu vurgulandı. Yine ileri ülkelerde şirketlerin doktoralı yönetici arayışına ve istihdamını tercih etmelerinin ardından 20 sene geçtiği dile getirildi. Devamla patronların doktoralı yönetici istihdamına artan ilgisine değinildi. Artan bu ilgiyi teşvik amaçlı TÜBİTAK ve KOSGEB gibi kurumların devrede olduğu bildirildi.

Ph.D. mezunlarından Dr. Tuncay Karartı ve Dr. Mustafa Arslan ile halen doktora programlarına devam Selçuk Genç ve Hanife Gümü ise okul deneyimlerini paylaştı. Bu isimler PHD Institute Türkiye'den uzaktan doktora çalışmalarında makale yazım ve yayım, tez konusu seçim ve yazımında danışmanlık hizmetleri aldıklarını belirtti.

Diploma töreninde PHD Institute kanalı ile İngiliz, Amerikan ve Meksika üniversitelerinde doktora programlarına devam eden öğrenciler ve EAcademy kanalı ile Amerikan okullarında uzaktan yüksek lisans, lisans ve lisans tamamlama programları mezun ve öğrencileri de yer aldı.

CİHAN
<< Önceki Haber Doktora talebi artıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER