Doktordan kalp hastalarına kış uyarıları


Kış dönemi ve soğuk havalar kalp sorunlarına neden olabiliyor. Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ali Soner Demir, kalp hastalarına yaşam şekillerini soğuk havaya göre programlamaları tembihinde bulunuyor.

Hastaların göğüs bölgelerine rüzgârın etki etmemesi gerektiğini belirten Demir, "Soğukta vücut ısısının inmesi nedeniyle damarlarda büzüşme oluşur ve kalbe yeterince kan gitmez. Bu da göğüs ağrılarına yol açar. Kalp hastalığı olup da göğsü ağrımayan kişilerin bile soğuk havada göğüs ağrılarının ortaya çıktığı görülür." diyor.

Soğuk havalarda üst solunum yolu enfeksiyonlarından korunmak için kimi önlemler alınmasını öneren Yrd. Doç. Dr. Demir, şunları kaydediyor:

"Soğuk havada dışarıda olanların havayı burunlarından, mümkünse bir atkı yardımıyla ısıtarak içine almaları gerekir. Dışarı çıkarken ağız ve burun mutlaka atkı ile kapatılmalı. Bu durum kişiyi üst solunum yolu enfeksiyonlarından korur. Kalp hastaları soğuğa karşı koruyucu etkisi olan yünlü kıyafetleri tercih ederek sokağa çıkmalı ve kesinlikle soğukta tok karnına yürüyüş yapmamalıdır. Hastaların soğuk havada sokağa çıkarken yanlarında dilaltı tableti bulundurmaları da önemlidir."

CİHAN
<< Önceki Haber Doktordan kalp hastalarına kış uyarıları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER