Doktorlara 5 soruluk fişleme formu!

15 Temmuz sonrası ilan edilen OHAL'le birlikte Gülen Cemaati mensuplarına yönelik sistematik bir fişleme ve cadı avı yaşanıyor. Türkiye’de insanlar ihbarcılığa zorlanıyor. Esenler’deki aile hekimlerine hem kendini, hem arkadaşını ihbar etmesi için soru formları gönderildi. Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Süreyya Aral tarafından gönderildiği belirtilen formlarda, çalıştıkları kurumda Gülen Cemaati ile bağlantısı olduğunu düşündükleri kişilerin kapalı zarflarla kaymakamlığa bildirilmesi istendi!

Doktorlara 5 soruluk fişleme formu!

Ya itiraf ya ihbar



Aile hekimleri arasında Hizmet Hareketi mensuplarını tespit için doktorlara 5 soruluk form gönderildi. 

İstanbul Esenler’deki bazı aile hekimlerine yollanan formda, cemaate yakın olan personelin tespiti için ilgili formların doldurulması gerektiği belirtiliyor. 

Soruların yanıtlanıp özel bir zarfla kendilerine iletilmesi de istendi. 

Tüm aile hekimlerine de gönderildiği tahmin edilen 5 soruluk formda, kurumun adı, personelin adı, soyadı, görevi, TC kimlik numarası, ikamet adresi gibi bilgileride yer alıyor.

Sorular yapılan cadı avı ve fişlemenin geldiği boyutları gözler önüne seriyor.

İnsanların bankaya para yatırması MEB'e bağlı okullara çocuğunu göndermesi ve gazete okuması terör suçu gibi gösterilmek isteniyor.

İşte o skandal sorular!

* Bank Asya Bankası’nda hesabınız var mı? Hesabınızı kapattıysanız hangi tarihte kapattınız?

* Siz Cemaat okullarında okudunuz mu ya da çocuklarınız okudu mu?

* Zaman, Sızıntı ve Gonca gibi gazete ya da dergilere üyeliğiniz var mı? Var ise hangi tarihte sonlandırdınız?

* Yurtdışına çıktınız mı? Çıktıysanız hangi amaçla ve tarihte çıktınız?

* Çalıştığınız kurumda Cemaat'e aidiyeti, iltisakı ve irtibatı olduğunu bildiğiniz personelin olup olmadığına dair beyanınızı yazınız...



Milyonları ilgilendiriyor!

Formdaki sorulardan ikisinin milyonlarca mudisi olan Bank Asya ile el konulmadan önce 1 milyonu aşkın tirajı bulunan Zaman Gazetesi’yle ilgili olması ileriki dönemde sorgulamanın alabileceği boyutları da gözler önüne seriyor.

Valilik 'münferit' dedi!

İstanbul Valiliği’nden dün yapılan açıklamada, formların ilçe kaymakamlığının münferit uygulaması olduğu belirtildi. Sağlık Bakanlığı da aile hekimlerine yönelik böyle bir uygulamalarının olmadığını kaydetti.

Ancak her iki kurumdan da fişleme ve cadı avı yapan Esenler Toplum Sağlığı Merkezi'yle ilgili soruşturma başlatıldığına dair bir açıklama gelmedi!
<< Önceki Haber Doktorlara 5 soruluk fişleme formu! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER