Dokunmatik kitaplar okuyucuyla buluştu


BURSA (CİHAN)- Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş. tarafından hazırlanan Türkiye'nin ilk Dokunmatik Etkileşimli Kitap örnekleri, Bursa Kitap Fuarı'nda okuyucuyla buluştu. Ellerinden tablet ve akıllı telefon düşmeyen yeni neslin bu teknolojileri daha verimli kullanmaları hedefiyle geliştirilen ve kitap okumayı aynı zamanda eğlenceli hale getiren uygulama Apple Store ve Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google Play'den ücretsiz olarak indirilebiliyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kent belgeliğine kazandırılan 198 eserin de okuyucuyla buluştuğu stantta, aynı zamanda 'Geleceği Okuyan Kalemler' kitabına eserleriyle katkı veren küçük yazarlar da imza dağıttı.

TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen ve ilk altı günde 185 bin kişinin ziyaret ettiği Bursa 13. Kitap Fuarı'nda, "Bursa'nın Kitapçısı" sloganıyla stant açan Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yayınları büyük ilgi görüyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kent belgeliğine kazandırdığı 189 eser okuyucuyla buluşurken, Bursa'nın kültür ve yayın hayatına yön veren önemli bir marka haline gelen Kültür A.Ş. hayata geçirdiği yeni uygulamalarla kitap okumayı daha eğlenceli hale getirdi.

Yeni neslin zamanının büyük bir bölümünü tablet ve akıllı cep telefonlarla geçirdiğini göz önünde bulunduran Kültür A.Ş., Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen Dokunmatik Etkileşimli Kitap örnekleriyle kitap okumayı daha eğlenceli hale getirdi. Fuarda bu yeni uygulamanın da tanıtımı yapılırken, Apple Store ve Google Play´den ücretsiz indirilebilen 'Unutulmuş çocuk oyunları' ve 'Osman Bey' adlı iki uygulama okuyucuyla buluştu. Bu uygulamalara tablet ve akıllı telefonlarına ücretsiz olarak indiren okurlar, bir taraftan kitap okurken, aynı zamanda okumayı eğlenceli hale getirecek oyunlar da oynayabilecek. 'Unutulmuş çocuk oyunları' uygulaması Türkçe, İngilizce, Arapça ve Rusça, Osman Bey uygulaması da Türkçe, İngilizce olarak, yazılı ve işitsel olarak hazırlanırken, uygulama sayısının önümüzdeki süreçte daha da artırılacağı belirtildi.

Bu arada Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle hazırlanan ve ilk öğretim öğrencilerinin yazdığı hikayelerden derlenen "Geleceği Okuyan Kalemler" kitabının küçük yazarları da Büyükşehir Belediyesi'nin standında okurlarıyla buluştu. Geleceğin büyük yazarları olma yolunda önemli bir adım atarak kitapla kalıcı bir eser bırakma fırsatı bulan küçük yazarlar, startta okurları için imza dağıttı.
CİHAN
<< Önceki Haber Dokunmatik kitaplar okuyucuyla buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER