Dolandırıcıların pişkinliği pes dedirtti

Adana ve Bursa’da iki ayrı telefon dolandırıcılığı gerçekleşti. olayların ayrıntıları ve mağdurların saflığı, “Pes artık! Bu kadarı da olmaz” dedirtti. Bu üçkağıt tezgahlarını bozacak kimse yok mu?

Dolandırıcıların pişkinliği pes dedirtti

Bursa’da yaşayan emekli bankacı Y.A.'yı (49) arayan dolandırıcılar, “Hesabınızı terör örgütü ele geçirmiş" dedi. Kadın da, kurtulmak için 20 bin lira gönderdi. Birkaç gün sonra dolandırıldığını anlayan kadın polise gitti. 2 hafta sonra aynı zanlılar bu kez de, "Dolandıranları bulduk, operasyon için 5 bin lira gönderin" dedi.
 
SONUNDA DURDU
 
Kadın eşinden habersiz o parayı da yolladı. Kolay avın peşini bırakmayan dolandırıcılar, 2 hafta sonra bir kez daha arayıp "O para, operasyon için yetmedi" deyince emekli bankacı, dolandırıcıların hesabına 10 bin lira daha yatırdı. 3 seferde 35 bin lira kaptıran kadın, eşi olayı öğrenince durabildi.

Adana'da Döndü Tedik’in (45) evindeki sabit telefonu arayan dolandırıcılar, kızı N.Y. (10) ile konuşmaya başladı. Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan zanlılar, “Annen örgütün elinde, kurtarmak için para lazım” dedi… Korkan çocuk, evde para kasası olduğunu söyledi. Zanlılar da kasayı açtırdı.
 
Çocuk, kasadaki 65 bin lira değerindeki nakit ve altınları bir poşete koyup ‘polisim’ diye eve gelen zanlıya verdi. Kızını telefonla arayan ancak sürekli meşgul sesiyle karşılaşan anne, birkaç saat sonra eve gelince gerçek ortaya çıktı. Döndü Tetik, zanlılardan şikayetçi oldu.

MİLLET GAZETESİ
<< Önceki Haber Dolandırıcıların pişkinliği pes dedirtti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER