Dolandırıcıların yeni oyunu 'sanal dershane!'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Ağustos 2 2015
Dershanelerin kanun zoruyla kapatılması Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararıyla engellendi. Ancak oluşturulan negatif havada ‘sanal dershane' dolandırıcıları türedi.

İstanbul'da yaşayan Sabahattin K, internetten eğitim iddiasıyla dolandırılan velilerden biri. ‘Başbakanlık destekliyor' denen bir sanal dershane ile sözleşme imzalayan veli, sitenin sürekli donması üzerine programı sonlandırmak istedi. Yayıncıya ulaşamayınca konunun kapandığını düşündü. Ancak firma 400 lira için icraya vereceğini söyleyince ücreti yatırdı. Daha sonra ise 3 bin 300 liralık yeni bir fatura geldi.
İstanbul'da yaşayan Sabahattin K., internet üzerinden eğitim iddiasıyla dolandırılan velilerden sadece biri. Şubat ayında evine gelen kişilerin bahsettiği sanal dershane, Sabahattin K.'ye dershanelerin kapanma tartışmaları sırasında çocuğu için iyi bir seçenek olarak gözükmüş. K. Yayıncılık'tan gelen S.C., kendisine ‘Dershanelerin yakın zamanda kapanacağını, kendilerinin Başbakanlık tarafından desteklendiğini' söylemiş. Her gün belirli saatlerde internetten canlı yayın yapacaklarını, 15 günlük deneme süresinin sonunda öğrencinin seviyesine göre bir yıllık anlaşma yapacaklarını konuşarak ayrılmış. Deneme süresiyle ilgili belgeyi detaylarını incelemeden imzalayan Sabahattin K., belgenin bir kopyasını almadığını ise sanal dershane yetkilisi evden ayrıldıktan sonra fark etmiş. Sabahattin K., internet sitesinin sürekli donması üzerine programı sonlandırmak istemiş. Yayıncılara ulaşamayınca konunun kapandığını düşünmüş. Ancak aylar sonra kullanmadığı hizmetin bedelini ödemek zorunda kalmış. Kendisine gelen telefonla yayıncı firma tarafından 400 lira için icraya verileceği öğrenen veli, panikle bu ücreti yatırmış. Fakat daha sonra 3 bin 300 liralık faturayla karşılaşınca şoke olmuş. Şimdi yayıncıdan hesap sormanın yollarını arayan Sabahattin K., “Evimize gelerek ‘Başbakanlık bu kuruma yetki verdi, denetimi Başbakanlık'ta oluyor. Dershaneler kapandığı için çocuklar evde dersini çalışsın, alternatif olsun' dediler. Bizi kandırdılar.” diyor.
Şikayetvar.com adresinde de durumları Sabahattin K.'nin hikâyesine benzer çok sayıd
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!2.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş3.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!4.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!5.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!8.Uyuşturucu Soruşturması: Emrullah Erdinç serbet9.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!10.İşte 2026'nın asgari ücret rakamı!

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







