Dolar bir anda çok sert yükseldi

Dolar artan güvenlik endişeleri ve dolardaki küresel değer kazancı ile 2.75 seviyesini aştı.

Dolar bir anda çok sert yükseldi

Kur Merkez Bankası'nın depo faiz oranını yarım puan düşürmesinin ardından 2.72 seviyelerine kadar düşmüştü. Siyasi parti liderlerinden erken seçimin biraz daha ön plana çıktığı yönünde açıklamalar gelmesi, Suruç'ta meydana gelen patlamanın ardından saldırı olaylarının devam etmesi ve son olarak bu sabaha karşı Türk savaş uçaklarının Suriye'deki İslam Devleti hedeflerini vurmasının ardından kur ve faiz güne sert yükselişle başladı.

İlk tepkinin ardından TCMB'nin adımlarının da desteğiyle satış baskısı bir miktar azalırken bankacılar bugün koalisyon görüşmeleri çerçevesinde bir araya gelecek AKP ve CHP yetkililerinden gelebilecek mesajların yakından izleneceğini belirttiler.

Haftaya 2.6550 civarında başlayan dolar/TL hafta boyunca hem koalisyon görüşmelerine, hem de Suruç'taki patlamanın ardından artan güvenlik endişeleriyle neredeyse her gün gelişmekte olan para birimlerinden negatif ayrışarak yukarı yönlü bir trend izledi.

Dün akşam piyasa kapanışı öncesi 2.73'ün hemen altında işlem gören kur 5 haftanın zirvesi olan 2.7489'a kadar yükseldikten sonra saat 1033'te 2.7312/2.7320 seviyesinde işlem gördü. Aynı saatte sepet bazında TL ise 2.8661/2.8679 seviyesindeydi.

TEB Yatırım Stratejisti Işık Ökte, TL cinsi yatırım araçlarında güvenlik endişeleriyle yaşanan satış baskısının ardından AKP-CHP koalisyon görüşmelerinin öneminin de daha da arttığını söyledi. Ökte, "İki partinin bu hafta ortaya çıkan terörizm ve Suriye sınırımızdaki gelişmelerle bir hükümet kurulması yönünde eskisinden daha çok çaba harcayabileceğini düşünüyoruz" dedi.
<< Önceki Haber Dolar bir anda çok sert yükseldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER