Piyasalar alev alev
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Mayıs 4 2016
Paylaş
X Post
Yurt içine artan politik risk ve küresel piyasalardaki hareketlilik ile birlikte, ABD Doları dünkü yükselişini sürdürerek 2,88 TL’yi gördü. BIST 100 endeksi ise 80 bin puanın altına çekildi.

Dolar gün içinde 2,8804 TL’yi gördü, Euro ise 3,31 TL’yi aştı. BIST 100 endeksi ise 79 bin 500 seviyelerinden işlem görüyor.
Tüfe bazlı reel efektif döviz kuru endeksi bir yılın zirvesinde
Öte yandan Türkiye’nin fiyat düzeyinin ticaret yaptığı ülkelerin fiyat düzeylerine göre değişimini gösteren TÜFE bazlı reel efektif döviz kuru endeksi (REK), Nisan ayında bir yılın en yükseği olan 100.81’e yükseldi.
TCMB tarafından yayınlanan endeks Eylül ayında, gerilediği 2003 başından beri en düşük seviye olan 90.61’den sonra genel olarak yükseliş yönlü bir seyir izlemiş, Mart ayında ise 100.23 değerini almıştı.
Endeks geçen yılın Nisan ayında 101.30 değerindeydi.
Reel efektif döviz kuru endeksleri Türkiye’nin fiyat düzeyinin dış ticaret yaptığı ülkelerin fiyat düzeylerine oranının ağırlıklı geometrik ortalaması alınarak hesaplanıyor. Denklemde reel efektif kurun azalışı TL’nin reel olarak değer kaybettiğini, diğer bir anlatımla Türk mallarının yabancı mallar cinsinden fiyatının düştüğünü gösteriyor.
KAYNAK: YENİ HAYAT GAZETESİ
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bakan Şimşek'in keyfi yerinde: İroni içeren paylaşımı şaşırttı!2.Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı müdürünün diploması sahte çıktı3.Merhum Mustafa Sungur'un muhterem eşi Emine Sungur rahmet-i Rahman'a kavuştu4.Akaryakıta yine zam!5.Abu Dabi Müzakerelerinde beklenmedik ikna yolu: Donbas Karşılığında 800 Milyar Dolar
6.Moody’s ve Fitch, Türkiye'nin yeni kredi notunu açıkladı!7.Fıkra değil gerçek! AKP üyesi temizlikçi Başhekimi görevden aldı!8.Muhittin Böcek Yeniden Hastaneye Kaldırıldı9.Marmara beşik gibi... Balıkesir bir kez daha sallandı!10.Gizli zam mı? Elektiriğe ve Doğalgaza Bakan zam gelmeyecek dedi ama faturalar cep yakıyor
ESRA BÜYÜKCOMBAK

ŞERİF ALİ TEKALAN

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

HÜSEYİN ODABAŞI

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER











