Dolar haftaya hızlı başladı
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ocak 18 2016
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun (PPK) yarın yapacağı faiz toplantısı öncesinde gelen satışlarla dolar haftaya 3.04 liranın üzerinde başladı.

Türkiye'nin içinde bulunduğu bölgedeki jeopolitik risklerin yanında, Merkez Bankası'nın yarınki toplantıda, politik nedenlerden dolayı faiz konusunda beklenen adımları atmayabileceği yolundaki kaygıların etkisiyle lirada satış baskısı arttı.
Geçen haftayı 3.03 liradan kapatan dolar, hafta sonundaki işlemlerde 3.05 liraya kadar çıktıktan sonra, yeni haftaya 3.0440 liradan başladı. Dolar, geçen 23 Eylül'de 3.0750 lira ile tarihi zirveye çıktı. Yeni haftaya 3.30 liranın üzerinde başlayan euro da, 3.31 - 3.32 lira aralığında hareket ederken, Borsa İstanbul Endeksi de yüzde 0.57 yükselişle 71 bin 463 puandan açıldı.
DHA
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!2.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek3.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?4.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...5.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?
6.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici7.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza8.Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonu: Listede kimler var?9.2,5 milyar dolar çöp mü oldu? AKP S-400'ler için 'U' dönüşüne hazırlanıyor10.Bahçeli'den Öcalan mitingi açıkalaması: 'Büyütülecek bir husus değil'

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine ...


