Dolar krizi onları da vurdu: Koç Holding 450 kişiyi işten çıkardı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Ekim 30 2020
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yolcu sayısı yarı yarıya düştü. Gümrüksüz satış şirketi faaliyetlerini durdurdu.

Doların 8,35 TL'ye kadar yükselmesi karşısında Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) iktidarının kayıtsızlığı sürerken, Türkiye’nin en büyük sermayelerinden Koç Holding’e bağlı Setur firması İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda faaliyet gösteren mağazalarını kapatıyor. 

Yaklaşık 450 çalışan 18 Kasım itibarıyla işsiz kalacak.

Koç Holding’e bağlı Setur Servis Turistik A.Ş., Sabiha Gökçen Havalimanı ile birlikte 20 farklı yerde 50 mağaza ile Duty Freee (gümrüksüz satış) işi yapıyor. Şirketin verdiği bilgiye göre 600 çalışanı bulunuyor. Çalışanların büyük bölümü ise Sabiha Gökçen Havalimanı’nda istihdam ediliyor. 

ŞİRKET OCAK AYINDA "REKOR KIRDIK" DEDİ

Şirketin ocak ayında yaptığı açıklamada 2019 yılı için havalimanındaki faaliyetleri için "rekor kırdık" ifadesi yer alıyor. Ancak, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle havalimanına gelen yolcu sayısı azaldı. Şirket, dövizdeki yükseliş sebebiyle maliyeti karşılayamadığı gerekçesiyle Sabiha Gökçen’deki faaliyetlerini durdurma kararı aldı. 

Karar 450 çalışana tebliğ edilirken kıdem ve ihbar tazminatlarının verileceği ifade edildi. Ancak 18 Kasım itibarıyla işsiz kalacak olan çalışanların iş bulup bulamayacağı muamma.

Setur Servis Turistik A.Ş.’den ulaştığımız bir kaynak, Limak'ın ortak olduğu ISG Malezia'ya bağlı olarak yapılan gümrüksüz satış faaliyetinin şimdi de ihaleyi kazanan İsviçreli Dufry'e verileceğini, bazı çalışanların iş görüşmesine çağrıldığını söyledi. 

Ancak tüm çalışanların yeni firmada istihdam edilip edilmeyeceğine ilişkin soru işareti devam ediyor. 

ALBAYRAK "DÖVİZ KURU BENİM İÇİN HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL" DEMİŞTİ

Bu haberler de ilginizi çekebilir