Doları baskılamaya çalışan hükümet, vatandaşın canını fena yakacak!

Dolar kurunu baskılamak isteyen hükümet asıl yapılması gerekenleri bir kenara bıraktı. 2020 yılı vatandaş açısından oldukça zor geçecek.

SHABER3.COM

Gelen ekonomik veriler ve yapılan zamlar 2020 yılında kış mevsiminin Türkiye açısından oldukça zor geçeceğini gösteriyor. 

Hükümet dolar kurunu baskılamaya çalışırken vatandaşın canını başta doğalgaz ve elektriğe yapılan zamlar fena yakacak.

“DENİZ BİTTİ VATANDAŞIN CANI FENA YANACAK”

Avrasya yatırım uzmanı ve strarejist Evren Devrim Zelyut ekonomideki kötü gidişatı yapılan araştırmalar ve elde edilen verilerle gözler önüne serdi.

Youtube kanalında Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’ndan Coşkun Cangöz’ün çalışmasını dinleyenlerle paylaşan Zelyut şunları aktardı: “2020’de yapılacak aylık ortalama borç geri ödemesi 26,9 milyar TL. Bu tutarı karşılaştıralım. 2018 ortalaması olan 14,6 milyar TL’lik ödemenin neredeyse iki katı. Geldiğimiz yere bakın. Bir ayda ödenecek rakamdan bahsediyorum. Borç artıyor arkadaşlar." 

İFLASLAR VERGİ GELİRLERİNİ AZALTTI

Zelyut; "Peki ya bütçe vergi gelirleri, iflaslar ve küçülmeler sebebiyle önceki yıllarda toplam gelirin yüzde 80 iken şu anda yüzde 70’lerde demek ki iflaslar küçülmeler vergi gelirlerini düşürüyor.” dedi.

Merkez Bankası’ndan alınan yedek akçe, vergi ve imar barışları gibi bir sefere mahsus bütçeye aktarılan paralarla denizin bittiğini kaydeden Zelyut, yoğun borçluluk, kötü yönetilen bütçe sonucunda kaçınılmaz olarak yapılan zamların vatandaşların canını 2020 yılının kış ayında çok daha fazla yakacağını söyledi.
 
DOLAR BİRİKTİRME ARTACAK

Merkez Bankası’nın yaptığı anketlere göre de gelecek açısından reel sektörün de tüketicin de kötümser olduğunu aktaran Zelyut, “Ekonomiye güven olmadığı için dolar biriktirme artacak. Ne olur bunun sonunda? Dolar hasbel kader yine dolar 5,50 TL-5,45 TL’ye geldiği anda müthiş bir taleple karşılaşacağız. İnsanlar bu bölgeleri bir alım fırsatı görecekler.” dedi.
<< Önceki Haber Doları baskılamaya çalışan hükümet, vatandaşın... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER