Dolar ve Euro’da yeni zirve
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Haziran 27 2023
Yeni ekonomi yönetiminin attığı adımların ardından Dolar/TL yeni tarihi zirve olan 26,15 seviyesini gördü.
TCMB’nin rezerv yakmayı bırakmasıyla kurda yeni zirve 26 seviyesinin üzerinde oldu.
Faiz kararının damga vurduğu geçen haftanın ardından yeni haftanın son gününde dolar/TL ve Euro/TL kurlarında rekor görüldü. Dolar/TL 26,15 seviyesinde, Euro/TL ise 28,60 seviyesinde tarihi zirvelerini yeniledi.
Sonrasında kur saat 10.00 itibariyle geri çekildi. Dolar/TL kuru 25,50, Euro/TL kuru 28 seviyesinde işlem gördü.
YILBAŞINDAN BU YANA DEĞER KAYBI YÜZDE 28
Merkez Bankası’nın (TCMB) kamu kontrollü politikalardan daha serbest politikalara geçiş için rezervler satışını bırakmasıyla birlikte TL dolar karşısında büyük bölümü seçim sonrasında olmak üzere yılbaşından beri yüzde 28’i aşan değer kaybı yaşıyor.
Bankacılar süreci “rasyonel politikalara dönüş” ve “normalleşme” olarak görürken ekonomi yönetimi geçişin kademeli olacağına dikkat çekiyor.
TCMB piyasa beklentilerini karşılamadığı için eleştirilen geçen haftaki faiz artırımı sonrası ilk sadeleştirme adımını menkul kıymet tesisi uygulamasında yaptı ve bankaların tahvil tutma yükümlülükleri düşürüldü. Liralaşmaya yönlendiren uygulamaların gevşetilmesi sonrası mevduat faizlerinde de sınırlı bir düşüş başladı.
YENİ ZİRVE GELDİ
Kamu kontrollü piyasa düzenine ilişkin regülasyonların hala devrede olmasına karşın bankacılar ve yetkililer TCMB’nin geçen hafta itibarıyla rezervlerini döviz politikasında kullanmayı “tamamen bıraktığına” dikkat çekiyorlar.
Dolar/TL bu adımların ardından yeni tarihi zirve olan 26,15 seviyesine kadar yükseldi. Faiz kararından bugün görülen rekor seviyeye kadar değer kaybı ise yüzde 9,6’a ulaştı. Bu değer kaybı ile birlikte zirve seviyelerine göre yılbaşından bugüne yaşanan topla
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var3.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor4.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti5.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'
6.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu7.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi8.AKP'ye katılan milletvekili bu sefer Erdoğan'ın fotoğrafına asker selamı verdi9.Bunaltıcı sıkıntılar10.Kara Kuvvetleri'nde ihale soruşturması: Askerler dahil çok sayıda kişiye gözaltı!

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı

Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 2...

550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... ...

Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzlu...

Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenek...


