Dolar yine rekor kırdı
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Cuma, Ağustos 14 2020
Paylaş
X Post
Türk Lirası'nda yaşanan değer kaybıyla birlikte Dolar/TL kuru 7,3826 seviyesini gördü ve yeni tarihi zirvesine yükseldi.
Merkez Bankası'nın piyasayı fonlama maliyetinin enflasyonun altında kalması ve döviz rezervlerine dair kaygılar nedeniyle TL cinsi varlıklarda satış baskısı sürüyor. Bu arada 20 Ağustos'ta yapılacak olan Para Politikası Kurulu toplantısından faiz artışı kararı çıkmayabileceğine yönelik oluşan kanaat de döviz/TL üzerinde baskı oluşturuyor.
Dolar/TL kuru TSİ 14.30'da 7.3826 puanı görerek tarihi zirvesine ulaştı. Piyasada döviz kıtlığı da yaşanırken Euro/TL kuru aynı saatlerde 8.7225 TL'den işlem gördü.
Borsa İstanbul cephesi ise bugün satış ağırlıklı. BIST 100 endeksi aynı saatlerde %1.5 düşüşle 1080 puana kadar geriledi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD'nin Rus Petrolüne Muafiyeti Bitti; Demokrat Senatörler Tepkili2.CHP Kahramanmaraş'a heyet gönderdi3.Türkiye Psikiyatri Derneği'nden 'gizli tehditlerin varlığı' uyarısı geldi!4.Trump'tan piyasalara can suyu olacak açıklama: ”Savaş bitmeye çok yakın”5.İran'dan 'Kızıldeniz'i de kapatırız' tehditi geldi!
6.Şok tespit: Emekliye bin lira ikramiye veremeyenlerin 3 ayda ödediği faizle herkese 10 bin lira verilebilirdi!7.Kahramanmaraş'ta bilanço ağırlaşıyor! 8'i çocuk 9 can kaybı, 6'sı ağır 13 yaralı!8.Avrupa Turnesi sürüyor: “Ümit Nağmeleri Mefkûre Yolcuları” Köln’de sahne aldı9.Eğer bir dağın tepesine indirilseydi...10.Gülistan Doku olayının tanığı: Öldürülürken arabadaydım

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER












