Dolarda yeni dalga bekleniyor!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ekim 27 2021
Paylaş
X Post
Alman Commerzbank, Mart 2022 için dolar tahminini 10 TL'den 11 TL'ye yükselttiğini duyurdu. Banka, son faiz indirimlerini "tehlikeli bir deney" olarak niteledi.
Yabancı bankalar dolar/TL tahminlerini yukarı yönlü değiştirmeye devam ediyor. Alman Commerzbank, bugün paylaştığı raporda 2022 yılı Mart ayı sonu dolar tahminini 10 TL’den 11 TL’ye yükseltti. Bankanın yıl sonu dolar/TL tahmini ise 10 seviyesinde bulunuyor.
‘TEHLİKELİ PARA POLİTİKASI DENEYİ’
Cumhuriyet'te yer alan habere göre, “TL: İşler kontrolden çıktı” başlıklı değerlendirmede, Türkiye’de tehlikeli bir para politikası deneyinin başladığı belirtildi.
Türkiye’de faizin yatay seyrettiği dönemin eylülde Merkez Bankası’nın (TCMB) 100 baz puanlık faiz indirimiyle sona erdiği ve sonrasında 200 baz puanlık daha indirim yapılarak politika faizinin yüzde 16’ya çekildiğini, bu adımlar sonrasında döviz kurlarının TL karşısında uçuşa geçtiğini hatırlatan banka, faiz indirimlerinin devam edeceği beklentisini paylaştı.
‘ENFLASYON TÜRKİYE’DE GEÇİCİ DEĞİL’
Enflasyonun geçici olduğu tezinin diğer ülkeler için geçerli olabileceğini ancak 10 yılı aşkın süredir yüksek enflasyona sahip Türkiye için geçerli olmadığını öne süren banka, TL’de süreklileşen değer kaybının temel sorun olduğunu, son kur artışlarının enflasyonu daha da yükselteceğini, tekrar bir enflasyon ve kur spiraline girileceğini, nihayetinde tekrar faiz artışlarına gidilmek zorunda kalınacağını vurguladı.
Banka, tekrar faiz artışları başlayana kadar döviz kurlarında ciddi sıçramaların mümkün olduğunu belirtti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Silivri'de Tutuklu İBB Başkanı İmamoğlu, CHP'den İstifa Etti2.AKP'li Kepoğlu'dan Çerçeve Yasa Sonrası Öcalan ve İmralı Heyeti'ne Teşekkür3.Bahçeli, 'Çerçeve Yasa'nın Hızla Uygulanması Çağrısında Bulundu4.Özgür Özel de var! TBMM'ye Üç Milletvekilinin Dokunulmazlık Dosyaları Sunuldu!5.İzmir Büyükşehir Kaynakları: Cemil Tugay AKP'ye Katılmayacak
6.İzmir Büyükşehir Belediyesi Elektronik Ücret Toplama İhalesinde Asis Elektronik En Düşük Teklifi Verdi7.TBMM'den Geçen 'Çerçeve Yasa' Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Onayına Sunuldu8.2026 Yılında 52 Polis İntiharı: İçişleri Bakanı Çiftçi'den Meclis'e İnceleme Vurgusu9.Çekirdekten meyveye imani mertebeler10.Türkiye'nin vergi rekortmenleri belli oldu

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Silivri'de Tutuklu İBB Başkanı İmamoğlu, CHP'den İ...

AKP'li Kepoğlu'dan Çerçeve Yasa Sonrası Öcalan ve ...

Bahçeli, 'Çerçeve Yasa'nın Hızla Uygulanması Çağrı...

Özgür Özel de var! TBMM'ye Üç Milletvekilinin Doku...

İzmir Büyükşehir Kaynakları: Cemil Tugay AKP'ye Ka...






