Dolar durdurulamıyor!

Dolar ne kadar oldu? Dolarda son durum... AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım’ın kısa sürede başkanlık sistemini de içeren anayasa değişiklik tekliflerini TBMM’ye getirecekleri yönündeki açıklamaları ile dün kuvvetlenen piyasalardaki satış baskısının kısa vadede sona ermesi beklenmiyor.

samanyoluhaber.com

TL'de değer kaybı sürüyor! Dolar/TL 3.11 seviyesini aşarak yeniden rekor kırdı.


Başbakan Binali Yıldırım’ın kısa sürede başkanlık sistemini de içeren anayasa değişiklik tekliflerini TBMM’ye getirecekleri yönündeki açıklamaları ile piyasalarda dün hızlanan satış baskısı bugün de devam ederken, dolar/TL tarihi zirve olan 3.10’u aştı. Jeopolitik endişeler, dolardaki küresel güçlü seyir ve bugün olduğu gibi gelişmekte olan ülke para birimlerindeki satış eğilimi TL’yi baskılayan unsurlar olarak ön plana çıkmaya devam ediyor.

TARİHİ ZİRVE

Başbakan Binali Yıldırım’ın dünkü başkanlık sistemi açıklamaları öncesi 3.0715 seviyesinde işlem gören ve dün 3.0974’e kadar yükselen dolar/TL bu sabah güne 3.09 civarında başlamıştı. Kur daha sonra gelişmekte olan ülke para birimlerine yönelik hızlı satış baskısının da etkisiyle tarihi zirve olan 3.1055’e kadar yükseldikten sonra saat 11.23’da 3.1107 seviyesini görerek yeniden rekor kırdı. Dolardaki tırmanışa bağlı parite etkisiyle euro da 3.4204 lira düzeyine kadar çıktı.

Bankacılar başkanlık konusunun referandum ile sonuçlanabilecek siyasi tartışmalara neden olması ve bu sürecin gündemi reformlardan uzaklaştırma ihtimalinin piyasalarda endişeye yol açtığını belirtiyor. Başkanlık sistemine geçiş için anayasa değişikliği gerekirken, AKP’nin Meclis’te bir anayasa değişikliğini tek başına referanduma taşıyabilmek için gereken 330 oya ulaşmakta en az 14 sandalyeye daha ihtiyacı bulunuyor.



<< Önceki Haber Dolar durdurulamıyor! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER