'Doları 7.40 yapacaklar'

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolar TL kurunda 7.40 hedefine çok hızlı bir şekilde yaklaşma olasılığının arttığını söyledi.

SHABER3.COM

Zelyut, doların 7.40 TL olma ihtimalinin 'dış güçler'in bir oyunu olmadığını, ekonomi politikasını  ve siyaseti yönetenlerin hatalarına bağlı olarak dolar/TL kurunun yukarıya doğru çıktığını belirtti.

Sosyal medyada yayınlanan videoda, Zelyut yapılan hataları şu sözlerle değerlendirdi:

"İmalat ve tarımda yanlış politikalardan dolayı önemli sorunlarımız var. İmalatımız bizim dış bağımlı. Tarımı da AKP hükümetleri ihmal etti. Tarımsal üretim azaldığı için fiyatlar yukarı doğru gidiyor, enflasyon yükselince de kur ve faizler de yukarı doğru gidiyor.

Tüketmek için dışarıdan cep telefonları, bilgisayarlar aldıkça bu ülkenin dolara olan talebi bitmeyecek. Dolara olan talep bitmeyince de, anlık düşüşler görsek de, o trendin yukarı doğru gittiğini göreceğiz. Biz yıllardır AKP'den, imalatın dışa bağımlılığını bitirecek reformlar bekliyoruz ama o reformlar bir türlü gelmiyor.

Ticaret savaşı deniliyor, kur iniyor çıkıyor, Fed faiz düşürdü, çıkardı diyoruz. Dönüyor, dolar/TL kuru deli gibi dalgalanıyor. Bu kadar dışarıya bağlı olmanın doğurduğu tek bir sonuç var, o da bizim ekonomimiz son derece zayıf.

Ülke siyaseten iyi yönetilmiyor. Siyasetin iyi yönetilememesi, kuru en küçük bahanede kuru 7'nin üzerine atabilir ki, bu risklerin oldukça arttığını gözlemliyoruz."


<< Önceki Haber 'Doları 7.40 yapacaklar' Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER