Doların ateşi yükselmeye devam ediyor... 4.80 TL'yi geçti...
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Çarşamba, Temmuz 11 2018
Ticaret savaşı endişesi, gelişen ülke para birimlerinde kayıpları artırdı; dolar/TL 4.79 seviyesini aştı.
Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk kabinesinin açıklanması ardından sert yükselen dolar/TL'de yaşanan ilk tepki ardından küresel piyasalara daha paralel bir seyir görülüyor.
ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşı geriliminin küresel riskten kaçışı tetiklemesiyle TL gelişmekte olan para birimlerine benzer bir satış baskısı altında.
Dünya'nın haberine göre, ABD'nin Çin'den ithal edilen 200 milyar dolar tutarında ürüne ek gümrük vergisi getirme tehdidinde bulunarak dünyanın en büyük iki ekonomisini ticaret savaşına gitgide daha yakın hale getirmesiyle birlikte küresel risk iştahı da oldukça kırılgan.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?8.BİM Bank geliyor: Süreç resmen başladı9.Zelenski 20 maddelik barış planını kamuoyuna ilk kez açıkladı10.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle...


