Domuz bağı cinayetinde flaş gelişme!

HARBİYE'de Hagop Yakup Demirci'yi domuz bağı ile bağlayarak ölümüne neden olan, eşi Şeta Demirci'yi de yaraladıktan sonra İstanbul ve Trabzon'da düzenlenen operasyonla yakalanan 12'si kadın 15 kişi adliyeye sevk edildi.

Domuz bağı cinayetinde flaş gelişme!

Polis film gibi bir takiple şüphelilerin ilk ifadelerinde yurt dışına çıkardıklarını söyledikleri yaklaşık 1 milyon lira değerinde ziynet eşyasının izini İstinye'de lüks bir sitede buldu.

Bu arada zanlıların suç ortaklarının otobüsle yurt dışına çıkarmaya çalıştıkları ziynet eşyaları ele geçirildi. Zanlılar ifadelerinde olayı hırsızlık amacıyla yaptıklarını, cinayeti kazayla işlediklerini söyledikleri öğrenildi. Öte yandan bulunan altınlarını teslim almaya gelen Seta Demirci ziynet eşyalarını teşhis ettikten "Türk polisine teşekkür ediyorum" dedi. 

Şişli Harbiye Cumhuriyet Caddesinde meydana gelen olayda gasp amacıyla zorla eve giren 3 şüpheli Hagop Yakup Demirci'yi domuz bağı ile bağlayarak ölümüne neden olmuş, eşi Şeta Demirci ise olaydan yaralı olarak kurtulmuştu. Olaydan sonra harekete geçen Cinayet Büro Amirliği ekipleri aralarında çiftin eski ve yeni hizmetçisinin de bulunduğu 10 kişiyi İstanbul ve Trabzon'da düzenlendikleri operasyonla yakalamıştı. 

ÇALINAN ZİYNET EŞYALARIN İZİ İSTİNYE'DE LÜKS BİR SİTEDE BULUNDU 

Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulan şüpheliler yakalandıkları anda altınları bir arkadaşlarına vererek yurt dışına çıkardıklarını söylemişlerdi. Ancak bu ifadede bazı çelişkiler gören Cinayet Büro Amirliği ekipleri savcılıktan ek gözetim izni alarak soruşturmayı derinleştirdi. Polis yaptığı çalışmalarda altınların şüphelilerden Artur A.'nın teyzesi Roza T.'ye teslim edildiğini tespit etti. Bunun üzerine polis Roza T.'nin annesi Arvut M. ile birlikte çalıştığı İstinye'de yüksek güvenliği ile ünlü lüks siteye baskın yaptı. Baskında Roza T. ve Arvut M.'nin birkaç saat önce "Bir akrabamız hastalanmış. Acele gitmemiz lazım." Diyerek ayrıldığı belirlendi. Bu gelişme üzerine sürdürülen teknik takip sonucu altınların bir başka kadın aracılığı ile Gürcistan'a giden bir otobüse kargo olarak verileceği bilgisine ulaşıldı. Polis yaptığı operasyonda gasp edilen altınları, Gürcistan'a doğru yola çıkmasına dakikalar kala ele geçirdi.

<< Önceki Haber Domuz bağı cinayetinde flaş gelişme! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER